Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 29th March 2012, 13:58
Icon Icon is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 9
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default How to fix grub without LiveCD?

Hello, all!
Red Hat Enterprise Linux 4.6 AS can't start. Says:
Code:
Booting 'Red Hat Enterprise Linux AS(2.6.9-67.ELsmp)'
root(hd0,0)
Filesystem type is ext2fs, partition type 0x83
kernel /vmlinuz-2.6.9-67.ELsmp ro root=/dev/VolGroup00/LogVol00 rhgb quiet
Error 15: File not found
Press any key to continue...
On forums it says to fix it with recovery mode from Red Hat disc, but I haven't any. Tried to start from USB Ubuntu 11.10 but can't found that disc 'cause there is no hd* or sd* in /dev but tons of another devices which whom I know only cdrom
fdisk -l gave nothing
Automatically mounted in media
_boot cdrom
in _boot folders grub and lost+found and files related to 2.6.9-67 so I think they are related to Red hat not ubuntu
but in grub folder files grub.conf and menu.lst are empty so I don't know what and where I must insert to fix grub loader
Hard disk type is special 10k SAS Single Port, so I can't even connect it to another computer to save data and reinstall system (all another computers have only IDE or SATA ports). Anyone help, please?
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Server 9.10 Grub not installed DrJohn Installation/Configuration 1 29th January 2010 06:21
error: File /root/rpm/SOURCES/postfix-2.3.3-vda.patch: No such file or directory mxtdn Installation/Configuration 1 25th July 2009 09:20
Help needed error rpmbuild -ba postfix.spec mr_bo Installation/Configuration 2 15th May 2009 09:47
Reinstalled FC4 and grub disappears. slopoke_iii Installation/Configuration 1 23rd June 2006 14:35
grub + SATA RAID1 + IDE ryoken Installation/Configuration 1 14th February 2006 06:23


All times are GMT +2. The time now is 16:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.