Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 23rd March 2012, 00:46
Trunkles Trunkles is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: New Zealand
Posts: 40
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default Box 1has no RAID migrate to Box 2 which will have raid

Hi folks.

I have a box running Uduntu 11.10 server.
I have a new box running nothing but with a pair of identical disks that I want to run as RAID 1 (mirrored).

My problem is that I want the new box to be running exactly what is running on the old box.

What I want to do is configure the RAID array in the new box, then copy absolutely everything across to the new box such that reinstalling/reconfiguring anything is not needed.

I suspect this is quite straightforward, albeit laden with pitfalls. Does anyone know of a document containg the ins, outs, ups and downs of this process.

Thankies

Simon.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 23rd March 2012, 03:33
Mitzy Mitzy is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 41
Thanks: 20
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Trunkles View Post
Hi folks.

I have a box running Uduntu 11.10 server.
I have a new box running nothing but with a pair of identical disks that I want to run as RAID 1 (mirrored).

My problem is that I want the new box to be running exactly what is running on the old box.

What I want to do is configure the RAID array in the new box, then copy absolutely everything across to the new box such that reinstalling/reconfiguring anything is not needed.

I suspect this is quite straightforward, albeit laden with pitfalls. Does anyone know of a document containg the ins, outs, ups and downs of this process.

Thankies

Simon.
Raid runs at the hardware level so you don't need to do anything special, just configure your new box like you want then copy across the files and you're done.
Reply With Quote
  #3  
Old 23rd March 2012, 09:12
Trunkles Trunkles is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: New Zealand
Posts: 40
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

True, if you have RAID hardware. I don't so, therefore, it's a software RAID done using the built-in OS functionality. Hence my question.
Reply With Quote
  #4  
Old 23rd March 2012, 14:25
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

I'd create an image of the hard drive (e.g. with CloneZilla, dd, etc.) and copy it to the new system. You can then set up software RAID, e.g. like this:

non-LVM system: http://www.howtoforge.com/how-to-set...debian-squeeze

LVM system: http://www.howtoforge.com/how-to-set...debian-squeeze
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
Trunkles (27th March 2012)
  #5  
Old 27th March 2012, 22:50
Trunkles Trunkles is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: New Zealand
Posts: 40
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 2 Posts
 
Default

Thanks Falko, the new server's running perfectly.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Trunkles For This Useful Post:
falko (28th March 2012)
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SMS Gateway Ubuntu server 9.10 Playsms Smstools3. letsharehowto HOWTO-Related Questions 13 1st September 2012 20:32
Migrate ISPConfig/Debian/Drupal to another box ... and keep them in sync. tester321 Tips/Tricks/Mods 9 12th September 2010 22:26
Adding non-RAID backup disk to system with RAID 1... BorderAmigos Installation/Configuration 1 20th February 2010 20:50
Can all the installation and configuration be automated (Kickstart) gabby Installation/Configuration 0 30th January 2010 19:47
SW RAID 5 NFS box freezes glok_twen Server Operation 0 30th June 2008 18:23


All times are GMT +2. The time now is 04:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.