Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 22nd March 2012, 17:12
sharp vonchaos sharp vonchaos is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Scotland
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ERROR: Connection dropped by IMAP server.

Good afternoon.

First of all, I must praise you Falko for your brilliant How To's. I am quite new to Linux OS so please bare with me if I sound a little stupid at times. I have just followed your 'Perfect Server - Ubuntu 11.10' and got through it all virtually error free. The only problem I have is when I try to access Squirrel Mail, I get the error, as mention in the title of this thread, 'ERROR: Connection dropped by IMAP server.', and I am unclear as to what is at fault. I have looked through a few threads on this site, as well as a few others on the internet but I have failed to figure out what is wrong. I would be very grateful if anyone can give me a helping hand and point me in the right direction.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 22nd March 2012, 18:27
sharp vonchaos sharp vonchaos is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Scotland
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Update

I have just installed ISPConfig3, which I was going to leave till after I'd set up the site on the server and I am no longer getting the 'ERROR: Connection dropped by IMAP server.', but I'm still having still having trouble logging in through Squirrelmail. I've tried the account that was set up within the tutorial to no avail. I have also tried to set up an account in ISPConfig3 but this does not seem to work either. I would really appreciate it if someone could show me the error of my ways and save my sanity. Thanks in advance.
Reply With Quote
  #3  
Old 23rd March 2012, 14:02
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,716 Times in 2,558 Posts
Default

Are there any errors in your mail log (in the /var/log/ directory)?

What account do you use now to log in? The one you created through ISPConfig?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #4  
Old 23rd March 2012, 16:47
sharp vonchaos sharp vonchaos is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Scotland
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you for your reply, it is very much appreciated. here is a sample of the error log file.



Mar 22 04:34:46 shadowlight authdaemond: Installation complete: authpam
Mar 22 04:35:00 shadowlight postfix/master[2090]: daemon started -- version 2.8.5, configuration /etc/postfix
Mar 22 04:36:15 shadowlight imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Mar 22 04:36:18 shadowlight imapd: chdir Maildir: No such file or directory
Mar 22 04:36:18 shadowlight imapd: sharpvonchaos: No such file or directory
Mar 22 04:43:34 shadowlight imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Mar 22 04:43:34 shadowlight imapd: chdir Maildir: No such file or directory
Mar 22 04:43:34 shadowlight imapd: sharpvonchaos: No such file or directory
Mar 22 04:47:32 shadowlight imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Mar 22 04:47:32 shadowlight imapd: chdir Maildir: No such file or directory
Mar 22 04:47:32 shadowlight imapd: sharpvonchaos: No such file or directory
Mar 22 05:10:46 shadowlight imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Mar 22 05:10:46 shadowlight imapd: chdir Maildir: No such file or directory
Mar 22 05:10:46 shadowlight imapd: sharp: No such file or directory
Mar 22 05:11:06 shadowlight imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Mar 22 05:11:06 shadowlight imapd: LOGIN FAILED, user=sharp@shadowlight.tk, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Mar 22 05:11:11 shadowlight imapd: LOGOUT, ip=[::ffff:127.0.0.1], rcvd=60, sent=332
Mar 22 05:11:28 shadowlight imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Mar 22 05:11:28 shadowlight imapd: LOGIN FAILED, user=sharpvonchaos@shadowlight.tk, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Mar 22 05:11:33 shadowlight imapd: LOGOUT, ip=[::ffff:127.0.0.1], rcvd=68, sent=332
Mar 22 15:58:40 shadowlight imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Mar 22 15:58:40 shadowlight imapd: LOGIN FAILED, user=sharp@shadowlight.tk, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Mar 22 15:58:45 shadowlight imapd: LOGOUT, ip=[::ffff:127.0.0.1], rcvd=60, sent=332
Mar 22 15:58:59 shadowlight imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Mar 22 15:58:59 shadowlight imapd: chdir Maildir: No such file or directory
Mar 22 15:58:59 shadowlight imapd: sharp: No such file or directory
Mar 22 16:20:28 shadowlight imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Mar 22 16:20:28 shadowlight imapd: LOGIN FAILED, user=, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Mar 22 16:20:33 shadowlight imapd: LOGOUT, ip=[::ffff:127.0.0.1], rcvd=31, sent=332
Mar 22 16:20:49 shadowlight imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Mar 22 16:20:51 shadowlight imapd: LOGIN FAILED, user=sharp, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Mar 22 16:20:56 shadowlight imapd: LOGOUT, ip=[::ffff:127.0.0.1], rcvd=44, sent=332
Mar 22 16:21:09 shadowlight imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Mar 22 16:21:09 shadowlight imapd: chdir Maildir: No such file or directory
Mar 22 16:21:09 shadowlight imapd: sharp: No such file or directory
Mar 22 16:58:28 shadowlight postfix/master[2090]: terminating on signal 15
Mar 22 16:58:29 shadowlight postfix/master[7048]: daemon started -- version 2.8.5, configuration /etc/postfix
Mar 22 16:58:38 shadowlight amavis[7092]: starting. /usr/sbin/amavisd-new at shadowlight.tk amavisd-new-2.6.5 (20110407), Unicode aware, LANG="en_GB.UTF-8"
Mar 22 16:58:38 shadowlight amavis[7092]: Perl version 5.012004
Mar 22 16:58:40 shadowlight amavis[7097]: Net::Server: Group Not Defined. Defaulting to EGID '130 130'
Mar 22 16:58:40 shadowlight amavis[7097]: Net::Server: User Not Defined. Defaulting to EUID '119'
Mar 22 16:58:40 shadowlight amavis[7097]: Module Amavis::Conf 2.208
Mar 22 16:58:40 shadowlight amavis[7097]: Module Archive::Zip 1.30
Mar 22 16:58:40 shadowlight amavis[7097]: Module BerkeleyDB 0.48
Mar 22 16:58:40 shadowlight amavis[7097]: Module Compress::Zlib 2.024
Mar 22 16:58:40 shadowlight amavis[7097]: Module Convert::TNEF 0.17
Mar 22 16:58:40 shadowlight amavis[7097]: Module Convert::UUlib 1.4
Mar 22 16:58:40 shadowlight amavis[7097]: Module Crypt::OpenSSL::RSA 0.27
Mar 22 16:58:40 shadowlight amavis[7097]: Module DBD::mysql 4.019
Mar 22 16:58:40 shadowlight amavis[7097]: Module DBI 1.616
Mar 22 16:58:40 shadowlight amavis[7097]: Module DB_File 1.82


Sharp being the account I set up during installation and Sharpvonchaos the one I tried to set up via ISPConfig. I also tried sending an email to one of those accounts from my live.co.uk account and the system is showing that the mail is there to read.

Also, at the moment, I am not able to log into Squirrelmail. I have added my site (moodle) to my server and redirected apache to point to /var/www/moodle and am now not able to log into /webmail. Any ideas how to rectify this problem also?
Reply With Quote
  #5  
Old 23rd March 2012, 17:10
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,340
Thanks: 810
Thanked 5,173 Times in 4,055 Posts
Default

Quote:
Also, at the moment, I am not able to log into Squirrelmail. I have added my site (moodle) to my server and redirected apache to point to /var/www/moodle and am now not able to log into /webmail. Any ideas how to rectify this problem also?
First you should undo your changes in apache. Sites get added trogh ispconfig and ispconfig creates the directories where the site files ahve to be uploaded. So if you site is e.g. named mydomain.tld, then the web directory for your site is /var/www/mydomain.tld/web/ and not /var/www/moodle/

The imap connection does not work because the maildir yould not be created by ispconfig. Check if there are any jobs in the jobqueue in the ispconfig monitor and if there are any errors listed in the system log in the ispconfig monitor. Beside that, did you modify any paths in ispconfig under System > server config ?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #6  
Old 23rd March 2012, 18:18
sharp vonchaos sharp vonchaos is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Scotland
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you for your reply Till.

I'm still a little confused. Once I've changed the settings back in Apache, how do I go about setting up my site?

I'd like it set up so that I can access my site through my.domain, and access mail through my.domain/mail, if that is possible?

There aren't any jobs in the jobqueue, and there are no errors in the system log.
I also did not edit any settings within the system . server config.

Also, how would I go about setting up mail accounts once all the rest is set up?

Thanks again, it is very much appreciated.
Reply With Quote
  #7  
Old 23rd March 2012, 19:15
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,340
Thanks: 810
Thanked 5,173 Times in 4,055 Posts
Default

Quote:
Once I've changed the settings back in Apache, how do I go about setting up my site?
Login to ispconfig, klick on Sites > Add new website, enter "my.domain" in the domain field and click on save. Thats all.

Quote:
my.domain/mail
Thats not possible as /mail is a system directory which is reserved by ispconfig, so you can not use it as an alas. But you can use e.g. /webmail as described in the installation tutorial.

Quote:
Also, how would I go about setting up mail accounts once all the rest is set up?
Click on:

Email > Add new domain, then enter the domain name. Then click on Email > Email mailbox > Add new mailbox, enter the email address and password and click on save.

By the way, thats all described in detail in the manual.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #8  
Old 23rd March 2012, 19:23
sharp vonchaos sharp vonchaos is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Scotland
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you for that.

So once I've set up the website through ispconfig, all I do is copy my website folder into the folder created by ispconfig?

I am planning on purchasing the manual in the near future, I should really have purchased it before this stage to make my life easier.
Reply With Quote
  #9  
Old 24th March 2012, 09:48
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,716 Times in 2,558 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by sharp vonchaos View Post
So once I've set up the website through ispconfig, all I do is copy my website folder into the folder created by ispconfig?
Basically yes, but you also might have to create a database or run an installer - that depends on the web application you want to use. Please refer to the application's installation instructions.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
imap, mail., perfect, server, unbuntu

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig 3.0.3.3 fresh instalation - email tab is empty artur_gib Installation/Configuration 14 28th January 2014 19:02
Virtual Users+Postfix+Courier+CentOS problem telnet localhost 25 stinson HOWTO-Related Questions 11 5th February 2011 13:57
ISPConfig3 mail doesn't work Marr General 6 1st September 2010 09:32
Can't Ping over VPN RoMiONeT Server Operation 2 4th July 2010 00:19
Webmail problems with only one domain? compner Installation/Configuration 14 16th February 2010 16:59


All times are GMT +2. The time now is 10:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.