Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 28th February 2012, 18:58
Melchior Melchior is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Germany, Darmstadt
Posts: 25
Thanks: 5
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Does ISPConfig not work with Open-VCP (VM) [no iptable support]

Hi,

I tried to get ISP COnfig 3 running on a virtual machine. But it never sync master to slave. So I checked the cron manually. While running the cron on the slave by typing "/usr/local/ispconfig/server/server.sh" I get:

Quote:
sh: repquota: command not found
sh: repquota: command not found
sh: mailq: command not found
/sbin/iptables
FATAL: Could not load /lib/modules/3.0.22-vs2.3.2.3-nc/modules.dep: No such file or directory
iptables v1.4.8: can't initialize iptables table `filter': Permission denied (you must be root)
Perhaps iptables or your kernel needs to be upgraded.
/sbin/ip6tables
FATAL: Could not load /lib/modules/3.0.22-vs2.3.2.3-nc/modules.dep: No such file or directory
ip6tables v1.4.8: can't initialize ip6tables table `filter': Address family not supported by protocol
Perhaps ip6tables or your kernel needs to be upgraded.
finished.
The Hoster says that iptables is on open-vcp not available.

can I exclude ip6tables access while running the cron?

thx!
melchior

Last edited by Melchior; 28th February 2012 at 19:44.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 29th February 2012, 12:05
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,781
Thanks: 840
Thanked 5,610 Times in 4,421 Posts
 
Default

Your problem is not related to ip6tables, so you can ignore the messages you posted and ispconfig works fine in virtual enviroments, I use that on all of my servers.

Regarding your original problem, the problem is most likely caused by mysql or the hostname settings, so that the mysql client can not connect to the mysql master server.

You can check that by using the mysql commandline tool to connect from the slave to the master with the master server details from the file /usr/local/ispconfig/server/lib/config.inc.php

the mysql command is used like this:

mysql -p -h master.server.tld -u ispcsrv1 dbispconfig

the command will then ask for the password. Replace the hostname and user withe the ones from the config.inc.php file.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MySQL Database Replication Problem black_magik HOWTO-Related Questions 11 6th July 2010 15:16
Multiserver install: what did I do wrong and how is it supposed to work? Rowdy Installation/Configuration 11 12th May 2010 10:43
Multiserver clarifications jmhoms General 43 4th April 2010 10:52
IspConfig Dns work like slave patrykmarek Installation/Configuration 0 7th October 2009 11:03
[postfix problem] mail php() not work! mohamedtah Installation/Configuration 3 27th January 2009 12:07


All times are GMT +2. The time now is 17:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.