Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 28th February 2012, 18:49
fredex fredex is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default AVG Antivirus For Linux/FreeBSD Plus Sendmail Mail Server

I've applied the changes given in this howto (http://www.howtoforge.com/avg-antivi...il-mail-server), and am having trouble with sendmail being able to open the milter. /var/log/maillog contains:

Feb 27 22:30:53 fcshome sendmail[12201]: q1S3Ur3w012201: Milter (avgtcpd): error connecting to filter: Connection refused by localhost
Feb 27 22:30:53 fcshome sendmail[12201]: q1S3Ur3w012201: Milter (avgtcpd): to error state
Feb 27 22:30:53 fcshome sendmail[12201]: q1S3Ur3w012201: Milter: initialization failed, temp failing commands
Feb 27 22:34:44 fcshome sendmail[12238]: q1S3YiW9012238: Milter (avgtcpd): error connecting to filter: Connection refused by localhost
Feb 27 22:34:44 fcshome sendmail[12238]: q1S3YiW9012238: Milter (avgtcpd): to error state
Feb 27 22:34:44 fcshome sendmail[12238]: q1S3YiW9012238: Milter: initialization failed, temp failing commands
Feb 27 22:34:56 fcshome sendmail[12244]: q1S3Yusd012244: Milter (avgtcpd): error connecting to filter: Connection refused by localhost
Feb 27 22:34:56 fcshome sendmail[12244]: q1S3Yusd012244: Milter (avgtcpd): to error state
Feb 27 22:34:56 fcshome sendmail[12244]: q1S3Yusd012244: Milter: initialization failed, temp failing commands
Feb 27 22:38:20 fcshome sendmail[12350]: q1S3cKME012350: Milter (avgtcpd): error connecting to filter: Connection refused by localhost
Feb 27 22:38:20 fcshome sendmail[12350]: q1S3cKME012350: Milter (avgtcpd): to error state
Feb 27 22:38:20 fcshome sendmail[12350]: q1S3cKME012350: Milter: initialization failed, temp failing commands

I applied the changes given to my .mc file and regenerated sendmail.cf. I applied the given settings to AVG and started it. restarted sendmail.

sendmail is configured to use port 10024, as is AVG.

checked and re-checked all the settings, and they all seem correct.

there ARE a couple of errors in the howto, though: in one place it shows port 1024 instead of 10024. and the entry showing the line to be added to the .mc file is missing "dnl" at the end.

This is on an up to date Centos 5.7, using sendmail: sendmail-8.13.8-8.1.el5_7

I'm open to suggestions on getting this working. thanks!
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Postfix/courier/Centos 6 cant send email to external email servers maxtorzito Installation/Configuration 14 7th October 2011 10:56
Can't receive mails baicunko Server Operation 12 3rd August 2011 22:02
ISPConfig3 mail doesn't work Marr General 6 1st September 2010 09:32
Debian 5 Ajax error + network interface always shutting down ev0css Installation/Configuration 3 5th June 2010 12:58
Problem with dcc-client installation (Postfix) swap-as Installation/Configuration 9 18th September 2008 20:47


All times are GMT +2. The time now is 09:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.