Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 26th February 2012, 07:24
gragus gragus is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default ISPConfig 2: Firewall function not working

Hi,

I'd like to prevent users from using POP3/IMAP other than via SSL. To do that I am attempting to use the firewall to close non-SSL POP3/IMAP ports.

I am having trouble getting the firewall function to work properly.

System: ISPConfig 2.2.40 running on Ubuntu 10.04.4 LTS configured as described in the Perfect Server Manual.

I activated all services under Management > Server > Services, including Firewall which was initially OFF. On the Firewall tab I set the following configuration:
Code:
Name         Port     Type      Active 
  FTP         21       tcp       no 
  SSH         22       tcp       yes 
  SMTP        25       tcp       yes 
  DNS         53       tcp       no 
  DNS         53       udp       no   
  WWW         80       tcp       yes 
  ISPConfig   81       tcp       yes 
  POP3        110      tcp       no 
  IMAP2       143      tcp       no 
  SSL (www)   443      tcp       yes 
  Webmin      10000    tcp       no 
  IMAPS       993      tcp       no
However, when performing a port scan I am seeing 53, 110, 143 open.
I have not seen any error messages.
I am avoiding configuring a firewall separately because I do not want to interfere with ISPConfig.
Does anyone have any hints?

Is there another way to ensure that users can only use SSL to connect to email services?

Thanks!
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Tags
firewall, ispconfig 2, ubuntu 10.04

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig 3.0.4.1 and bind9 pjanzen General 8 13th March 2012 09:34
All files gone after changing quota to 0 spynode General 17 19th January 2012 14:41
ISPConfig cronjob not working why? ph-tvs Installation/Configuration 3 22nd February 2011 17:29
Urgent! pop server down, website down, ispconfig working gwa7 Installation/Configuration 4 8th November 2008 18:56
ispconfig behind firewall using NAT bigger_travis Installation/Configuration 3 5th November 2008 18:54


All times are GMT +2. The time now is 07:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.