Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 15th September 2005, 17:22
briggers briggers is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Berks, UK
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Read but not send mail

Hi,
This was originally posted alongside an ftp log-in problem ' cause i thought they might be related.

So the background is that I can read mail (pop3) but not send mail.
The mail client - Thunderbird - gives error that the SMTP server is rejecting the log-in and asks for username and password repeatedly.

The mail log contains:
Quote:
Sep 15 15:21:42 ns0 ipop3d[11064]: Auth user=travalog.com_rb host=[192.168.1.250] nmsgs=0/0
Sep 15 15:21:42 ns0 ipop3d[11064]: Logout user=travalog.com_rb host=[192.168.1.250] nmsgs=0 ndele=0
Sep 15 15:24:49 ns0 postfix/anvil[11041]: statistics: max connection rate 1/60s for (smtp:192.168.1.250) at Sep 15 15:20:32
Sep 15 15:24:49 ns0 postfix/anvil[11041]: statistics: max connection count 1 for (smtp:192.168.1.250) at Sep 15 15:20:32
Sep 15 15:24:49 ns0 postfix/anvil[11041]: statistics: max cache size 1 at Sep 15 15:20:32
Sep 15 15:27:14 ns0 ipop3d[11188]: pop3 service init from 192.168.1.250
Sep 15 15:27:15 ns0 ipop3d[11188]: Auth user=travalog.com_rb host=[192.168.1.250] nmsgs=0/0
Sep 15 15:27:15 ns0 ipop3d[11188]: Logout user=travalog.com_rb host=[192.168.1.250] nmsgs=0 ndele=0
Sep 15 15:31:44 ns0 postfix/smtpd[11282]: connect from unknown[192.168.1.250]
Sep 15 15:31:50 ns0 postfix/smtpd[11282]: warning: SASL authentication problem: unknown password verifier
Sep 15 15:31:50 ns0 postfix/smtpd[11282]: warning: SASL authentication failure: Password verification failed
Sep 15 15:31:50 ns0 postfix/smtpd[11282]: warning: unknown[192.168.1.250]: SASL PLAIN authentication failed
Sep 15 15:31:50 ns0 postfix/smtpd[11282]: warning: SASL authentication problem: unknown password verifier
Sep 15 15:31:50 ns0 postfix/smtpd[11282]: warning: unknown[192.168.1.250]: SASL LOGIN authentication failed
Sep 15 15:31:55 ns0 postfix/smtpd[11282]: warning: SASL authentication problem: unknown password verifier
Sep 15 15:31:55 ns0 postfix/smtpd[11282]: warning: SASL authentication failure: Password verification failed
Sep 15 15:31:55 ns0 postfix/smtpd[11282]: warning: unknown[192.168.1.250]: SASL PLAIN authentication failed
Sep 15 15:31:55 ns0 postfix/smtpd[11282]: warning: SASL authentication problem: unknown password verifier
Sep 15 15:31:55 ns0 postfix/smtpd[11282]: warning: unknown[192.168.1.250]: SASL LOGIN authentication failed
Sep 15 15:32:39 ns0 postfix/smtpd[11282]: lost connection after AUTH from unknown[192.168.1.250]
Sep 15 15:32:39 ns0 postfix/smtpd[11282]: disconnect from unknown[192.168.1.250]
Sep 15 15:33:46 ns0 ipop3d[11325]: pop3 service init from 192.168.1.250
Sep 15 15:33:47 ns0 ipop3d[11325]: Auth user=travalog.com_rb host=[192.168.1.250] nmsgs=0/0
Sep 15 15:33:48 ns0 ipop3d[11325]: Logout user=travalog.com_rb host=[192.168.1.250] nmsgs=0 ndele=0
Sep 15 15:35:59 ns0 postfix/anvil[11284]: statistics: max connection rate 1/60s for (smtp:192.168.1.250) at Sep 15 15:31:44
Sep 15 15:35:59 ns0 postfix/anvil[11284]: statistics: max connection count 1 for (smtp:192.168.1.250) at Sep 15 15:31:44
Sep 15 15:35:59 ns0 postfix/anvil[11284]: statistics: max cache size 1 at Sep 15 15:31:44
Sep 15 15:37:14 ns0 ipop3d[11398]: pop3 service init from 192.168.1.250
Sep 15 15:37:15 ns0 ipop3d[11398]: Auth user=travalog.com_rb host=[192.168.1.250] nmsgs=0/0
Sep 15 15:37:15 ns0 ipop3d[11398]: Logout user=travalog.com_rb host=[192.168.1.250] nmsgs=0 ndele=0
As you see, it accepts the pop3 log-in but rejects the smtp

This line looks suspicious:
Quote:
Sep 15 15:31:50 ns0 postfix/smtpd[11282]: warning: SASL authentication problem: unknown password verifier
The same username/password is used for both read and send.

I have tried it with both Plain and TLS authentication - both give the same result.

Any thoughts?

Thank you
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Perfect Setup - Debian Woody (3.0)... sending mail from my XP box? ExCIA HOWTO-Related Questions 17 27th June 2007 18:31
configure as a secondary mail server xma General 6 15th February 2006 13:46
Web Mail mphayesuk General 10 15th September 2005 12:21
Mail Configuration mphayesuk General 1 12th September 2005 13:16
Apache not adding domains adamluz Server Operation 3 16th August 2005 20:20


All times are GMT +2. The time now is 12:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.