Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 26th December 2011, 18:30
dimas dimas is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 125
Thanks: 7
Thanked 27 Times in 8 Posts
Default Constant HDD activity

Good day, I'd like to ask for your help concerning a problem with my ISPConfig 3 server.

It's a "perfect setup"-based 64-bit CentOS 5.7 server.

For a long time everything was perfect. Then yesterday I noticed that the server started to operate very slowly. I mean, VERY SLOWLY - a few minutes for a simple web page to load, having to wait a lot for the login/password prompt while connecting by ssh, etc.

I also noticed that the HDD led was showing constant disc activity.

I rebooted the server, and the booting process looked normal (fast, no errors), but shortly afterwards (1-3 minutes) this unusual hard disk activity was back, and the server was again slow.

I "yum updated" to the latest versions of the software packages, and I also updated to the latest version of ISPConfig. (I have to say that I had to do "yum update" step by step, package by package, because, as I said, I had about 2 minutes of normal server operation upon reboot, after which even yum update took ages.

ISPConfig update went smoothly, without errors.

Now I have all the latest software, but the problem is still here. Like I said, there are no errors during the booting process - and it's as fast as it was earlier. Also, the server is fairly new, with 8 gigs of RAM and a lot of free hard disc space.

I wonder what could be causing this HDD activity? Is there a way to monitor it?

I tried stopping crond, but the HDD led is still flashing.

Please kindly help me to find out what's causing the problem.
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
corrupted Hdd issue demonized HOWTO-Related Questions 2 4th June 2011 21:21
Installing linux on usb hdd anuvrat_parashar Installation/Configuration 1 20th April 2009 12:00
Help adding second HDD for storage only Unflux Installation/Configuration 3 28th December 2008 13:02
Bugs in the code of the ISPConfig software vaio1 Installation/Configuration 15 20th May 2008 10:32
ispconfig php 5 errors itamarjp Installation/Configuration 8 25th April 2008 10:20


All times are GMT +2. The time now is 03:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.