Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 19th December 2011, 23:57
dranach dranach is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 11
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Default forbidden error since last update (debian squeeze)

Since my last update 2 days ago, I cannot acces my websites anymore. I get a 403 forbidden error. To what ailment is this the symptom? Anybody else have this problem?

I am running ispconfig 3.0.4.1 on debian squeeze.

Thanks in advance
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 20th December 2011, 02:03
chume chume is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 33
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I encountered the same error yesterday after upgrading to 3.0.41 and found out that the web folder in the /var/www folder is owned by root.root instead of the webx.clientx user.

Everything started working after the ownership of /var/www/domain.com/web is changed.

I hope this helps.
Reply With Quote
  #3  
Old 20th December 2011, 08:22
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,409
Thanks: 834
Thanked 5,496 Times in 4,326 Posts
Default

Please ensure that the security level is set to high under system > server config > web.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #4  
Old 20th December 2011, 09:15
dranach dranach is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 11
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by chume View Post
I encountered the same error yesterday after upgrading to 3.0.41 and found out that the web folder in the /var/www folder is owned by root.root instead of the webx.clientx user.

Everything started working after the ownership of /var/www/domain.com/web is changed.

I hope this helps.
Everything in /var/www/domain/web is set to webx.clientx, except for the stats-folder (owned by root). I cross-checked with another site, on another server, where the stats-folder is owned by root.root too.

I failed to mention that the upgrade concerned the Debian Squeeze distribution. Ispconfig already was 3.0.4.1
Reply With Quote
  #5  
Old 20th December 2011, 09:17
dranach dranach is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 11
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
Please ensure that the security level is set to high under system > server config > web.
I checked, it is set to 'high'
Reply With Quote
  #6  
Old 20th December 2011, 09:32
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,409
Thanks: 834
Thanked 5,496 Times in 4,326 Posts
Default

Take alook at the error.log of the wesbite and post the error message that you find there for the forbidden error.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #7  
Old 20th December 2011, 09:56
dranach dranach is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 11
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

Problem is solved by putting back a complete image of the server. This is some kind of a brute force solution because it was becoming urgent. Consequently I still cannot tell what the underlying problem was..
I will come back if it manifests itself again.

In the meantime I have a problem with another website, where the page remains blank. I'll check first for a solution myself. If necessary I'll start a new thread for it.

Thank you all for your efforts, though.

Toni
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
403 error, forbidden

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Installation just stops, and dies. cosmicsafari Installation/Configuration 3 19th July 2011 10:24
Vhosts...conf not synced to changes crypted General 50 24th April 2010 00:54
[debian 5 + ispconfig 3] Unable to send mail tanakskool HOWTO-Related Questions 6 4th November 2009 18:20
add web site serr57 Installation/Configuration 18 13th April 2008 11:40
HotSaNIC domino Tips/Tricks/Mods 23 6th November 2006 05:19


All times are GMT +2. The time now is 15:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.