Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 7th December 2011, 17:29
xalfeiran xalfeiran is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 5
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Lightbulb Config of DNS and Mail Server for using mail gateway

Hi, maybe the following question can be a little n00b but is causing me some confusion.

We have at work a Scalix Mail server, running by its own for corporate mails of my domain. I wanted to have a Mail antispam gateway for handling these kind of junk mail. I followed the SpamSnake How to (for ubuntu 11.10), and changed the sendmail.mc SMARTHOST configuration to use the gateway, but now, all the outgoing mails are filtered by the gateway, but none of the incoming ones. I suspect i have to change the MX record on the DNS to make my spamsnake the first mailserver for the domain.

I hope i'm being clear.

Thanks for any help!

Xavier
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 18th December 2011, 17:51
Rocky Rocky is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 553
Thanks: 14
Thanked 49 Times in 48 Posts
 
Default

Yes, MX will have to be updated so that your SpamSnake is primary.
__________________
Home of the SpamSnake
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
dns, gateway, mailserver

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig3 mail doesn't work Marr General 6 1st September 2010 09:32
ERROR: Connection dropped by IMAP server. [Centos 5.4, courier imap,squirrel, etc] darevil HOWTO-Related Questions 7 9th June 2010 14:49
Postfix problem and few questions Gimly Installation/Configuration 12 7th July 2009 16:27
I don't recieve mail. privir Installation/Configuration 2 3rd June 2009 22:08
Core 4: Error Messages on Fresh Install re CTX/SSL jjw Installation/Configuration 30 6th September 2006 12:16


All times are GMT +2. The time now is 01:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.