#1  
Old 5th December 2011, 22:48
ncoc.nl ncoc.nl is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 36
Thanks: 3
Thanked 17 Times in 11 Posts
Exclamation Errors in ISCP Cron-log

Hi all,

I have Errors is ISCP Cron-log, the errors are appearing after the update from v3.03 to v3.0.4.1

Error: (CLI:003) Specified controller does not exist.
This one is repeating every 10 minutes

TERM environment variable not set.
This one is repeating but I guess every hour.

I've search the forum and found one related to a raid set, fyi there's is no raid set.

Can somebody give my a pinter to the right direction?

Ronald
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 5th December 2011, 23:00
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
Default

Do you use a ovh server? Then thats a known problem in the ovh server images. OVH uses the same server image for all servers, even if they dont have a raid card. So your server has raid drivers installed but no raid card, so for ispconfig it looks as if a raid controller is preset as the drivers are installed and answering while the raid hardware itself is missing and that produces this log message when ispconfig quries the driver software for the raid status.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 5th December 2011, 23:06
ncoc.nl ncoc.nl is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 36
Thanks: 3
Thanked 17 Times in 11 Posts
Default

Grrrr, known issue...

You're right, i'm using a OVH server, however 3.0.3 did give any of the messages. Is there a easy way to go around this problem or is there a possibilty to ignore them is the log?

And what about the second error "TERM environment variable not set."
As far as I can see it's related to a linux env. variable, however, I don't know where to start and find it.

Thanks for the quick reply!

Ronald
Reply With Quote
  #4  
Old 6th December 2011, 14:32
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
Default

Quote:
however 3.0.3 did give any of the messages.
ISPConfig 3.0.3 did not support other raid systems, so it did not recognized the installed drivers.

Quote:
Is there a easy way to go around this problem or is there a possibilty to ignore them is the log?
The messages that you see in the cron.log log are no errors, so you can ignore them.

Quote:
And what about the second error "TERM environment variable not set."
As far as I can see it's related to a linux env. variable, however, I don't know where to start and find it.
Most likely the message is issued by the system update check.

Ubuntu & Debian:

apt-get update
apt-get -s -qq dist-upgrade

OpenSuSE:

zypper -q lu
zypper --non-interactive up

It might be that the message is only printed to the log when one of the commands is executed by cron and not a interactive shell user.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 13th December 2011, 21:50
ncoc.nl ncoc.nl is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 36
Thanks: 3
Thanked 17 Times in 11 Posts
 
Default

It is a raid error, I also noticed a similar error on a debian x64 installation.

FATAL: Could not load /lib/modules/2.6.38.2-grsec-xxxx-grs-ipv6-64/modules.dep: No such file or directory
Failed to load mptctl

Is there a possibility to disable the check, the raid wil never be active.

Ronald
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
cli:003, iscp cron-log, term

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig Cron Error - Log (Server : dbserver.mydomain.com) vaio1 Installation/Configuration 1 17th February 2011 11:29
Isp Cron Log robilaur Installation/Configuration 1 30th March 2009 12:24
SSL Cert Question for ISPConfig Access giganet Installation/Configuration 33 28th March 2009 07:56
slow download through webserver problem snewp Technical 14 9th May 2008 05:25
Log Rotation Errors. Please Help!! paul sanz Technical 1 14th April 2008 13:02


All times are GMT +2. The time now is 12:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.