Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 8th November 2011, 12:17
HermannS HermannS is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
So if you did not modify the cli php.ini, then the problem must be related to something else, or your php binary uses the apache php.ini. Did you install the php binaries from debian or did you get them from another source like dotdeb?
the install was the debian-lenny-ispconfig3 on ubuntu 8.10 LTS

the /usr/bin/php is linked to /etc/alternatives/php and this is linked to /usr/bin php5. alternatives is only a directory with links to different versions of the files.

the deactivation of the apache2 php.ini and restart of apache did not bring the result, that the job queue works and the protocol files are updated.

btw. one website has a problem because of my settings in apache2 php.ini: it reports that the exec() can not be executed for creating a directory for pictures. So joomla/apache uses shurely the php restriction i made.

all php.ini are
:/ find . -name 'php.i*'
./etc/php5/cli/php.ini
./etc/php5/apache2/php.ini
./usr/share/doc/php5-common/examples/php.ini-recommended
./usr/share/doc/php5-common/examples/php.ini-dist
./usr/share/doc/php5-common/examples/php.ini-paranoid
./usr/share/php5/php.ini-dist.cli
./usr/share/php5/php.ini-dist

how can i find out what the server.sh is doing exactly? which permission it uses and why it failes?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 8th November 2011, 13:00
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,405
Thanks: 834
Thanked 5,496 Times in 4,326 Posts
Default

Quote:
how can i find out what the server.sh is doing exactly?
Enable debugging in ispconfig and then run /usr/local/ispconfig/server/server.sh command as root user on the shell.

Quote:
which permission it uses
The script always runs as root, so its not a permission issue.

Your problem is mots likely related to the deletion of records in the ispconfig database. If you have a backup of the deleted records, you should restore them.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #13  
Old 8th November 2011, 13:36
HermannS HermannS is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
Enable debugging in ispconfig and then run /usr/local/ispconfig/server/server.sh command as root user on the shell.
again, the problem was behind the keyboard,

after changing the /usr/local/ispconfig/server/lib/config.inc.php
from "0" to "1" it works. (line 120)
$conf['server_id'] = '1';

i debugged the server.php with additional comments ala echo $xxxxx;-,
and it always shows 0 query results until i saw that the server_id must be 1.

now the job queue is processed, the version is updated and the protocol log files are updated. all works again.

i restored the config.inc.php from the config.inc.php.master or so, so the value is by default wrong i think.

thanks again.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to HermannS For This Useful Post:
till (8th November 2011)
  #14  
Old 8th November 2011, 13:40
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,405
Thanks: 834
Thanked 5,496 Times in 4,326 Posts
Default

Quote:
i restored the config.inc.php from the config.inc.php.master or so, so the value is by default wrong i think.
The master file has no default for this value, its a variable '{server_id}' which gets set by the installer when the file gets copied to its final place.

My problem is that I still have no idea why you got the zero files.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.

Last edited by till; 8th November 2011 at 13:44.
Reply With Quote
  #15  
Old 8th November 2011, 14:15
HermannS HermannS is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
The master file has no default for this value, its a variable '{server_id}' which gets set by the installer when the file gets copied to its final place.
My problem is that I still have no idea why you got the zero files.
i copied the files manually because they were 0 bytes. after then i modified it
and then i run the php -q update.php again. And after that i found the 0 byte files.


maybe permissions?

i made a screenshot of the smtp file.
Attached Images
 

Last edited by HermannS; 8th November 2011 at 14:20.
Reply With Quote
  #16  
Old 8th November 2011, 14:28
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,405
Thanks: 834
Thanked 5,496 Times in 4,326 Posts
Default

The update script is run as root, so it should be able to access all files. How did you start the first update which caused the problem?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #17  
Old 8th November 2011, 14:37
HermannS HermannS is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
The update script is run as root, so it should be able to access all files. How did you start the first update which caused the problem?
i logged in the webgui with the admin and password of webgui (not root of server) and started it via system -> do ispconfig update.
Reply With Quote
  #18  
Old 8th November 2011, 14:46
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,405
Thanks: 834
Thanked 5,496 Times in 4,326 Posts
Default

I will setup a new test system, maybe i can reproduce that somehow.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #19  
Old 8th November 2011, 15:54
midcarolina midcarolina is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 254
Thanks: 1
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

I have been following along and tried everything. I wish that I could get a final solution to this problem. As of now, I have about 40 websites with no CPanel access. All of the sites are running great except that the mail systems are down.

Really need help. Is there a way to safely go back to ISPConfig 3.0.3.3? Everything on all servers was working so perfectly. I barely even had any error logs anymore!
Reply With Quote
  #20  
Old 8th November 2011, 16:02
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,405
Thanks: 834
Thanked 5,496 Times in 4,326 Posts
 
Default

If you have a backup of your server, then you can rollback to a previous version of any softeare installed on that server.

The steps described here will solve the problem on your system if you follow them cloesely, you should check them again.

1) are the mysql login details in /usr/local/ispconfig/server/lib/config.inc.php, /usr/local/ispconfig/interface/lib/config.inc.php and /usr/local/ispconfig/server/lib/mysql_clientdb.conf corrrect. Test every username password combination with phpmyadmin.

2) Does the ispconfig mysql database exist and does it contain the records for your websites, email addresses etc.

3) If 1+2 is ok, then redo the update by downloading the ispconfig 3.0.4 tar.gz to your server, unpack it, go to the folder

cd ispconfig3_install/install

and there run

php update.php
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
ispconfig 3.0.4

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Correct update procedure ispconfig + ubuntu? clabrown General 4 28th April 2011 14:56
PHP warnings after upgrade to ISP config 3.03 stevegjacobs Installation/Configuration 5 30th October 2010 14:31
ISPconfig 3: can't send or receive messages zogthegreat Installation/Configuration 6 22nd May 2010 14:45
ispconfig update sygram Installation/Configuration 2 7th November 2009 21:02
High Availability Samba cluster - DRBD + Heartbeat djalex Server Operation 58 25th May 2007 19:38


All times are GMT +2. The time now is 03:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.