Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 4th November 2011, 16:30
sspitfire sspitfire is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Need to use the SMTP from my home PC

Hi. I have a VPS with Ubuntu LAMP 10.4; Postfix; courier; IMAP I can send and receive emails on it, but when I try to use it w/ Thunderbird or Outlook from my home PC I get:
Code:
554 5.7.1 : Relay access denied
Also when I try to telnet from my windows PC i get
Code:
 Could not open connection to the host on port 23. Connect failed
Whats the proper settings of Postfix to achive this? and what port to use? I guess its 110 for pop3 ?

Last edited by sspitfire; 4th November 2011 at 17:02.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 4th November 2011, 19:09
sspitfire sspitfire is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

bump... anyone?
Reply With Quote
  #3  
Old 4th November 2011, 19:14
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,044
Thanks: 269
Thanked 154 Times in 133 Posts
Default

Did you enable "My outgoing server (SMPT) requires authentication", and set it to "Use same settings as my incoming mail server"?
__________________
Never execute code written on a Friday or a Monday.
Reply With Quote
  #4  
Old 4th November 2011, 19:27
sspitfire sspitfire is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by edge View Post
Did you enable "My outgoing server (SMPT) requires authentication", and set it to "Use same settings as my incoming mail server"?
how would I do it? Currently it's not an open relay if thats your question.
Reply With Quote
  #5  
Old 4th November 2011, 21:43
kevin.cousins kevin.cousins is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: USA
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by sspitfire View Post
Also when I try to telnet from my windows PC i get
Code:
 Could not open connection to the host on port 23. Connect failed
Whats the proper settings of Postfix to achive this? and what port to use? I guess its 110 for pop3 ?
The proper port for SMTP and Telnet is port 25.

Quote:
Originally Posted by sspitfire View Post
how would I do it? Currently it's not an open relay if thats your question.
In Outlook: Change E-mail Account ===> More Settings ... ===> Outgoing Server ===> My outgoing server (SMTP) requires authentication ===> Use same settings as my incoming server.
Reply With Quote
  #6  
Old 5th November 2011, 01:04
sspitfire sspitfire is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I did it and I get error: The mail server responded: 5.7.1 Relay access denied. Cannot deliver to xxx@gmail.com Please check your recepient. I think the problem is in the postfix configuration.
Reply With Quote
  #7  
Old 5th November 2011, 13:34
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,752 Times in 2,582 Posts
Default

Please check if your server is blacklisted: http://mxtoolbox.com/blacklists.aspx
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #8  
Old 5th November 2011, 13:43
sspitfire sspitfire is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko View Post
Please check if your server is blacklisted: http://mxtoolbox.com/blacklists.aspx
The IP is clean. The problem is in the postfix config. can some1 tell me the proper config pls so I can use my server as a relay and send from my home PC w/ Thunderbird or Outlook. With Thunderbird I can connect to the server and see the messages in the inbox and read them, but when I try to send mail I get the above mentioned error

Last edited by sspitfire; 5th November 2011 at 15:51.
Reply With Quote
  #9  
Old 6th November 2011, 13:10
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,752 Times in 2,582 Posts
Default

Did you enable "Server requires authentication" in your email client?

What's in your main.cf?

Where is the server hosted? Does it have a static or dynamic IP?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #10  
Old 9th November 2011, 19:00
pattone pattone is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 29
Thanks: 14
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

How do you setup your smtp relay?? you could take a look at http://www.howtoforge.com/postfix_re...her_mailserver

Do you know if your ISP don't block your port 25 (many ISPs does) you could try smtp submission to use port 587 instead, just edit master.cf of postfix configuration and uncomment th line that says

Code:
submission inet n       -       -       -       -       smtpd
in
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Getting Email Working ISPConfig3 Squirrelmail and Courier etc Ian Wilson Installation/Configuration 17 19th June 2013 23:58
amavis rejects all inbound emails aclhkaclhk Installation/Configuration 5 28th February 2010 05:24
Postfix issues NewMee Installation/Configuration 7 20th April 2009 19:52
Centos 4.4 32bit Hangs, High Server load 3cwired_com Server Operation 11 16th November 2006 16:47
mail problem - authentication (postfix,ISPconfig) marclar General 57 24th June 2006 17:24


All times are GMT +2. The time now is 04:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.