Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 21st September 2011, 07:59
eddie-prefere eddie-prefere is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Initial config with new server, domain and 2 IP adresses

Thank you Falko and thank you for the tutorials on "perfect server with ..." They have helped me twice now, and I really appreciate it.

The one thing that I need more help understanding - which has always been a problem for me with your tutorials (both lenny and ispconfig2 and squeeze + ISPConfig 3) - and it's not adequately covered in the documentation or manual - is the very first step. So I will post a thread on this:

Basically, your guide to installing the perfect server doesn't address the following in terms many of us newbies can understand:

I order my first real dedicated server and I am given 2 IP addresses. I must use a domain, so I choose "domain.com". and that is assignedIP #1. I go to my registrar and create child nameservers ns1.domain.com and ns2.domain.com and give them IP #1 and IP #2 - OR is this already a mistake, since how can IP #1 work for BOTH domain.com and ns1.domain.com ? SO, do I have to create child namservers of domain.com and ns2.domain.com ? This is unclear and seems crucial. I have tried it BOTH ways and still cannot get a dig with ns2.domain.com to return anything for any domain. Also, I cannot get the webmail to work for my main domain, domain.com.

I saw your guide about how to do this, but it says you need 2 servers. So, it is unclear to me if you mean 2 actual hardware servers or 2 virtual instances on a server - OR do you mean creating 2 servers - without virtualization - on 1 dedicated server? - ISPConfig3 doen't let me add another server.

So, I am hoping someone will help with this very first step - which I really want to get right.

Thanks;

Eddie
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig3 mail doesn't work pehden Installation/Configuration 20 9th December 2013 14:05
ISPConfig3 mail doesn't work Marr General 6 1st September 2010 09:32
ERROR: Connection dropped by IMAP server. [Centos 5.4, courier imap,squirrel, etc] darevil HOWTO-Related Questions 7 9th June 2010 14:49
Sending mail ISPConfig 3 but not receivind catza Installation/Configuration 20 19th May 2010 12:47
Problem with the apache (I can't start ist) M.Behrens Installation/Configuration 11 31st March 2006 10:48


All times are GMT +2. The time now is 15:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.