Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 1st September 2011, 23:35
wake2010 wake2010 is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 21
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok i checked the squrirrelmail.conf and noticed it said alias /squirrelmail /usr/share/squirrelmail

so i changed alias to webmail and restarted and a new problem arises check the link above once again
Reply With Quote
Sponsored Links
  #22  
Old 1st September 2011, 23:36
mentes mentes is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Spain
Posts: 132
Thanks: 4
Thanked 15 Times in 13 Posts
Default

Did you mean the file /var/www/local.advancetechuk.com/log/error.log isn't exists ?
Reply With Quote
  #23  
Old 1st September 2011, 23:40
mentes mentes is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Spain
Posts: 132
Thanks: 4
Thanked 15 Times in 13 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by wake2010 View Post
ok i checked the squrirrelmail.conf and noticed it said alias /squirrelmail /usr/share/squirrelmail

so i changed alias to webmail and restarted and a new problem arises check the link above once again
Did you enabled PHP ?
Reply With Quote
  #24  
Old 1st September 2011, 23:43
wake2010 wake2010 is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 21
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

no the log stated that webmail did not exist
Reply With Quote
  #25  
Old 1st September 2011, 23:43
wake2010 wake2010 is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 21
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

and yes php is enabled checked with phpinfo
Reply With Quote
  #26  
Old 1st September 2011, 23:49
wake2010 wake2010 is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 21
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok now i got a error 500 im totaly lost now ???!!???
Reply With Quote
  #27  
Old 1st September 2011, 23:52
mentes mentes is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Spain
Posts: 132
Thanks: 4
Thanked 15 Times in 13 Posts
Default

Check if you have mod_dir and mod_php5 enabled in apache.

ls -l /etc/apache2/mods-enabled/

Do you have php5.conf php5.load and dir.conf dir.load?

Did you do this step?

Now go to the PHP open_basedir field on the Options tab of your web site in ISPConfig and add the directories /usr/share/squirrelmail and /etc/squirrelmail (that's the directory where SquirrelMail's configuration is stored) to the line, e.g. as follows:
Reply With Quote
  #28  
Old 1st September 2011, 23:53
mentes mentes is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Spain
Posts: 132
Thanks: 4
Thanked 15 Times in 13 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by wake2010 View Post
ok now i got a error 500 im totaly lost now ???!!???
tail -f /var/www/local.advancetechuk.com/log/error.log
Reply With Quote
  #29  
Old 1st September 2011, 23:58
wake2010 wake2010 is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 21
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

ok php is working http://local.advancetechuk.com/phpinfo.php
as for webmail still no luck
here is my PHP open_base text
Code:
[website_path]/web:[website_path]/tmp:/var/www/[website_domain]/web:/srv/www/[website_domain]/web:/usr/share/php5:/tmp:/usr/share/phpmyadmin:/etc/phpmyadmin:/var/lib/phpmyadmin:/usr/share/squirrelmail:/etc/squirrelmail
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig 3.0.1.4 causes Apache to have too many open files gkovacs Installation/Configuration 29 27th February 2013 08:59
Whole server went down wxman General 25 28th September 2012 18:32
yet another apache2 tuning thread Ovidiu Server Operation 65 5th July 2011 15:07
Some problems after upgrade OS lenny to squeeze matiasCU Installation/Configuration 3 31st May 2011 22:53
amavis rejects all inbound emails aclhkaclhk Installation/Configuration 5 28th February 2010 04:24


All times are GMT +2. The time now is 22:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.