#1  
Old 13th May 2006, 22:31
kingkunt kingkunt is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Domain & DNS setups

hi
im setting up a few different boxes and wanted to ask some advice on the best methods to accomplish what im after.
Im want to be running suse10 with ISPconfig on one box.
This box would be hosted at my home.
How would i setup my server to use my own registered domain?
I setup the server using
host:www
domain:mysite.com
nameservers:i added my dns info from my ISP

Now im not sure what to enter for a nameserver at my domainhost so its forwarded to my ip.(if i enter an ip it is incorrect because it is not a tld such as ns1.mysite.com)

i previously used suse9.3 with a no-ip url but id like to use my own domain.
If this is even possible?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 14th May 2006, 17:31
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Do you want to run your own DNS servers? Then take a look here: http://www.howtoforge.com/forums/sho...92&postcount=4
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 14th May 2006, 19:06
kingkunt kingkunt is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thanks for the info.
I have managed DNS for my domain
SO lets see if im on the right track.
WHen i setup network in suse i would use
host:www
domain:mysite.com
nameservers:what nameservers do i enter here(the ones from my ISP that point to my home IP, or the DNS i created with my domain?)
Reply With Quote
  #4  
Old 15th May 2006, 17:27
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by kingkunt
nameservers:what nameservers do i enter here(the ones from my ISP that point to my home IP, or the DNS i created with my domain?)
The name servers you created.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISP Services wouldn't restart any service, possibly Domain Host configuration issue. Kamran Shah Installation/Configuration 20 17th August 2006 18:33
Second domain cannot receive incoming email ariefaisalz General 6 2nd May 2006 16:11
Bind, Postfix and possibly more problems from "http://" domain entry LunarNexus Installation/Configuration 5 5th April 2006 16:50
Server Not Autorative for Domain Error drbista Installation/Configuration 10 20th December 2005 17:41
postfix config jmroth Installation/Configuration 6 18th September 2005 16:58


All times are GMT +2. The time now is 11:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.