Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 16th August 2011, 16:22
afigar afigar is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Perfect server ubuntu 10.10 mail problem Ispconfig 3

I've followed the instructions and installed perfect server on ubuntu 10.10 running on an amazon microinstance.

I get this error from squirrel login:

ERROR: Connection dropped by IMAP server. Query: CAPABILITY

amavis-new was not running. I wonder if postfix-mysql needs some extra configuration. I don't see any mail related database on phpmyadmin, should I ?

Thanks,
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 17th August 2011, 10:37
falko falko is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by afigar View Post
I get this error from squirrel login:

ERROR: Connection dropped by IMAP server. Query: CAPABILITY
Are there any errors in your mail log?

Quote:
Originally Posted by afigar View Post
amavis-new was not running.
Did you restart it?

Quote:
Originally Posted by afigar View Post
I don't see any mail related database on phpmyadmin, should I ?
The tables are part of the ISPConfig database.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 18th August 2011, 14:30
afigar afigar is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I restarted amavis-new and I've got this on mail.err:

Aug 16 11:20:02 ip-10-195-xxx-xxx amavis[18961]: (18961-11) (!!)file(1) utility (/usr/bin/file) FAILED: run_command: can't fork: Cannot allocate memory at /usr/sbin/amavisd-new line 3077.

I'm running perfect server ubuntu 64b 10.10 on an amazon microinstance.
Reply With Quote
  #4  
Old 18th August 2011, 14:55
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,413
Thanks: 834
Thanked 5,498 Times in 4,328 Posts
Default

Seems as if your amazon server has not enough RAM to start amavisd. You will either have to use a server with more RAM or you deactivate amavis (which will deactivate all spam and antivirus scanning) on that server.

http://www.faqforge.com/linux/contro...n-ispconfig-3/
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 23rd August 2011, 14:41
afigar afigar is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I've done this but I still get this error when trying to login to squirrellmwebmail:

ERROR: Connection dropped by IMAP server. Query: CAPABILITY

Thanks,
Reply With Quote
  #6  
Old 23rd August 2011, 14:45
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,413
Thanks: 834
Thanked 5,498 Times in 4,328 Posts
Default

Please post the exact errors from the mail.log file.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #7  
Old 24th August 2011, 10:04
falko falko is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
Default

Take a look here: http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=36928

If that doesn't solve your problem, take a look here: http://www.linuxmail.info/squirrelma...5/#comment-200
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:

Last edited by falko; 24th August 2011 at 10:07.
Reply With Quote
  #8  
Old 24th August 2011, 14:33
afigar afigar is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

I think I solved the problem. Running Ubuntu Perfect Server 64b 10.10 on an amazon microinstance has some issues. There are memory issues and amavis won't run properly so I removed it. I don't know why but I had to manually edit mail_user table from ispconfig database to set disableimap to "n" when it was "y". Then everything started working fine and I was able to use ispconfig control panel again. Once I fixed this I was able to create new mail accounts that worked fine from creation. It might have been the amavis issue that caused some misconfiguration of mail accounts.

Thanks for your support,
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to afigar For This Useful Post:
falko (25th August 2011)
Reply

Bookmarks

Tags
amazon, ispconfig3, perfect, server, ubuntu

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig 3 Installation - Postfix queue stuck andrew971218 Installation/Configuration 21 15th July 2011 14:42
Virtual Users+Postfix+Courier+CentOS problem telnet localhost 25 stinson HOWTO-Related Questions 11 5th February 2011 13:57
Debian 5 Ajax error + network interface always shutting down ev0css Installation/Configuration 3 5th June 2010 12:58
Howtoforge the perfect Server(links) rini90 Installation/Configuration 0 14th December 2008 10:58
Core 4: Error Messages on Fresh Install re CTX/SSL jjw Installation/Configuration 30 6th September 2006 12:16


All times are GMT +2. The time now is 09:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.