Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 13th August 2011, 17:36
Cracklefish Cracklefish is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 95
Thanks: 8
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko View Post
Are there any errors in your mail log (in the /var/log/ directory)?

Do you use Maildir or mailbox? Because Dovecot uses Maildir, but if mails arrive in mailbox, Dovecot doesn't find them.
I am using Maildir. All the mailboxes and mysql etc was copied from the old machine (perfect server suse 11.1) as per Mark_NL's instructions earlier in this thread.

I can't cut and paste out of PuTTY at the moment for some reason, so here are some edited highlights from the mail.log:
Code:
Aug 8 12:52:36 linux postfix/postfix-script[6122]: fatal: the Postfix mail server is not running
Aug 8  18:23:11 xxxx dovecot:auth-worker(default): sql(webmaster@xxxx.co.uk nnn.nnn.nnn.nnnn): password query failed: Table ' dbispconfig.mil.user' doesn't exist
Aug 8 18:26:59 xxxx postfix/trivial-rewrite[10655]: fatal proxy:mysql:/etc/postfix/mysql-virtual_domains.cf(0,lock|fold_fix): table lookup problem
Aug 9 10:25:03 xxxx postfix/smtpd[4329] fatal: no SASL authentication mechanisms
Aug 10 10:35:15 xxxx dovecot: dovecot: Fatal: Time adjusted backwards by 10799 seconds. This might cause a lot of problems, so I'll just kill myself now...
Aug 10 10:25:03 xxxx postfix/smtpd[4329] fatal: no SASL authentication mechanisms
Aug 10 13:35:26 xxxx amavis[16291]: (16292-04) (!!) TROUBLE in process request: Error writing a SMTP response to the socket: Broken pipe at (eval99) line 987, <GEN67> line 555.
Aug 10 10:25:03 xxxx postfix/smtpd[4329] fatal: no SASL authentication mechanisms

The SASL auth message is repeated ad infinitum
All others occurred only once since firing up the system on Aug 8
The time message was caused by resetting the system clock to GMT from UTC and explains why the POP3 daemon etc had become disabled.

I don't think there is anything untoward in the other logs, all the messages seem quite normal

I can send emails via SMTP STARTTLS
Mail is arriving at ../domain/user/Maildir/new and is accessible by webmail

BTW, my reply to your earlier request for info about the apache / mysql problem seems to have been lost.

You asked me to change the mysql-connect instruction to "localhost" from the FQDomainname.

The result of that was for the error message to change to:

Code:
Access denied for user 'c4wmstudio'@'localhost' (using password: YES)
Reply With Quote
Sponsored Links
  #22  
Old 14th August 2011, 21:24
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,721 Times in 2,562 Posts
Default

Quote:
Aug 8 18:23:11 xxxx dovecot:auth-worker(default): sql(webmaster@xxxx.co.uk nnn.nnn.nnn.nnnn): password query failed: Table ' dbispconfig.mil.user' doesn't exist
Please check if all required MySQL tables exist.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #23  
Old 15th August 2011, 10:45
Cracklefish Cracklefish is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 95
Thanks: 8
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko View Post
Please check if all required MySQL tables exist.
Yes it's there and I can open it with phpMyAdmin
Reply With Quote
  #24  
Old 16th August 2011, 13:10
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,721 Times in 2,562 Posts
Default

And is the database name correct?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #25  
Old 16th August 2011, 13:34
Cracklefish Cracklefish is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 95
Thanks: 8
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko View Post
Please check if all required MySQL tables exist.
Sorry, I misunderstood your request in my last reply. For some reason I thought you were refering to the website database.

Anyhow, the mail_??? tables are all there and have data in them.

I have done some more investigation and if I set the pop3 login connection security to "none" then the mail is downloaded so this would appear to be a SSL/TLS support issue.
Reply With Quote
  #26  
Old 17th August 2011, 00:56
Cracklefish Cracklefish is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 95
Thanks: 8
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko View Post
And is the database name correct?
Yes, as far as I can see, all the db and table names are identical with the names in the default database (which I saved prior to importing) and the database imported from the old system.

As for the website database, in desperation to get the site back up, I deleted the database with ISPC3 and then recreated it then copied the table files from the old system. It now works ok ( 1 down, 1 to go!)
Reply With Quote
  #27  
Old 17th August 2011, 10:28
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,721 Times in 2,562 Posts
Default

Maybe you should open your database in phpMyAdmin and try to repair your tables. Maybe that fixes some problems.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #28  
Old 18th August 2011, 09:09
Cracklefish Cracklefish is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 95
Thanks: 8
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko View Post
Maybe you should open your database in phpMyAdmin and try to repair your tables. Maybe that fixes some problems.
Oops! maybe that was not such a good idea.

I checked all the tables and they appeared to be identical with the ones in the old system so I tried to import them again but phpmyadmin would not import the dump from the old system. It came back with "File could not be read". So I copied the whole directory and chowned and chmoded it allas I had had to do when I replaced the web site databases.

After entering name and password in ISPC it just returns to the login page with no error message. It must be reading the password as it gives a password error if I mispell the password. Client logins are the same.

When I originally set up the system phpmyadmin allowed DB import for the dpispconfig and web databases.

POP mail is arriving at ../Maildir/new. SMTP is running with StartTLS auth but still I can't download any mail as the SSL/TLS is failing

/var/log/mail gives

Code:
date time server dovecot: pop3-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip-127.0.0.1, secured
Reply With Quote
  #29  
Old 20th August 2011, 15:26
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,721 Times in 2,562 Posts
Default

I suggest you create SQL dumps on the shell and restore databases from SQL dumps on the shell as well:
http://www.howtoforge.com/faq/6_3_en.html
http://www.howtoforge.com/faq/6_4_en.html
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #30  
Old 31st August 2011, 16:11
Cracklefish Cracklefish is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 95
Thanks: 8
Thanked 3 Times in 3 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by falko View Post
I suggest you create SQL dumps on the shell and restore databases from SQL dumps on the shell as well:
http://www.howtoforge.com/faq/6_3_en.html
http://www.howtoforge.com/faq/6_4_en.html
Sorry for the dalay, I "had" to go away on holiday!

I restored the database as per your instruction and now the ISPC admin login works ok but I still cannot download any emails from the pop boxes. Webmail works fine and mail is being delivered to the pop boxes and outgoing mail is being sent by smtp.

Just a thought, the original mail system was using Maildir but the new one is using Dovecot. Is there any difference in the config that might explain why the mail download won't work?

Last edited by Cracklefish; 31st August 2011 at 16:16. Reason: further information
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
saslauthd

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
monitrc configuration for Debian ISPConfig 3 server Hans Tips/Tricks/Mods 2 27th March 2011 23:22
Monitoring server Ubuntu wiss Installation/Configuration 7 20th November 2010 12:56
geronimo-jetty7-javaee5-2.2 fails to deploy war application vtapas Server Operation 0 3rd May 2010 13:35
Monit & Munin SamTzu HOWTO-Related Questions 1 4th May 2008 18:03
"Too many open files in system" problems Berry Installation/Configuration 3 10th November 2007 21:58


All times are GMT +2. The time now is 06:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.