#1  
Old 8th August 2011, 13:07
xarion xarion is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Bind/named problem

Hey Guys, something seems to have stopped working.

I can add my DNS entries and domains and it seems to be adding it to the database but for some reason it isnt adding it to the named.conf.local nor creating the pri.domain name file in /etc/bind/.

What mechanism does ispconfig use to update those files? what permissions should the folders/files have?

if i check my /var/log/apache2/error.log i get a bunch of these:

[Mon Aug 08 13:00:18 2011] [error] [client *IP*] PHP Notice: Undefined index: ip in /usr/local/ispconfig/interface/web/dns/dns_wizard.php on line 127, referer: http://dns.name:8080/index.php
[Mon Aug 08 13:00:18 2011] [error] [client *IP*] PHP Notice: Undefined index: ns1 in /usr/local/ispconfig/interface/web/dns/dns_wizard.php on line 127, referer: http://dns.name:8080/index.php
[Mon Aug 08 13:00:18 2011] [error] [client *IP*] PHP Notice: Undefined index: ns2 in /usr/local/ispconfig/interface/web/dns/dns_wizard.php on line 127, referer: http://dns.name:8080/index.php
[Mon Aug 08 13:00:18 2011] [error] [client *IP*] PHP Notice: Undefined index: email in /usr/local/ispconfig/interface/web/dns/dns_wizard.php on line 127, referer: http://dns.name:8080/index.php
[Mon Aug 08 13:00:18 2011] [error] [client *IP*] PHP Notice: Undefined index: create in /usr/local/ispconfig/interface/web/dns/dns_wizard.php on line 131, referer: http://dns.name:8080/index.php

Xarion

Last edited by xarion; 8th August 2011 at 13:11.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 8th August 2011, 13:15
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,478
Thanks: 813
Thanked 5,255 Times in 4,121 Posts
Default

Quote:
What mechanism does ispconfig use to update those files?
Cronjob which runs once per minute.

Quote:
what permissions should the folders/files have?
That does not matter as the cronjob runs as root user.

Quote:
if i check my /var/log/apache2/error.log i get a bunch of these
These are just notices which can be ignored, They appear in the log because there is a wrong error level set in your php.ini file.

Please take a look into the ispconfig monitor and check if the jobqueue is empty and if there are any errors in the syslog in the ispconfig monitor.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 8th August 2011, 13:21
xarion xarion is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok great, that was a super quick reply!

everything seems to be working. would me changing my admin login to the interface have changed anything?
Reply With Quote
  #4  
Old 8th August 2011, 13:51
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,478
Thanks: 813
Thanked 5,255 Times in 4,121 Posts
Default

Quote:
would me changing my admin login to the interface have changed anything?
No.

Ok, so the jobqueue is empty? This means that you changes has been processed by the server script.

Please check under system > server config if the path to the named conf directory and the named.conf.local file matches the paths on your server.

If thats correct, then please post the output of this command:

ls -la /usr/local/ispconfig/server/plugins-enabled/
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 8th August 2011, 13:55
xarion xarion is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Hi Till, what I meant to say is that everything is working back to normal as it was. Maybe I didnt wait long enough for the cron job when I posted my thread. Would the admin login to the interface have any influence on the running of the scripts? I presume not because as you said they run as a cron job.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange email problem for one of my domains... any help appreciated paulrobert_a Installation/Configuration 5 9th August 2010 14:15
ISPConfig3 Mail Warn Errors reason8 General 3 25th November 2009 13:58
BIG Problem Postfix issue admins Installation/Configuration 11 13th November 2009 10:05
postfix mysql on fedora core5 igongora Installation/Configuration 7 17th April 2007 04:40
SMTP TLS Problem with Mail Client dschmid Installation/Configuration 1 9th December 2005 01:56


All times are GMT +2. The time now is 22:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.