Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 5th August 2011, 14:04
xstnc xstnc is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 15
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Default "Monitor" Doesn't show anything

Hi,

I've just done a setup of two servers running ISPConfig 3 and Ubuntu 10.04.
The master server contains all roles for ISPConfig and the second server is just a DNS (and registrered such in the "system" tab).

But when I go to "Monitor" the second server doesn't have any information at all.

What do I have to do, to let the master server gather the information from the second server?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 5th August 2011, 15:46
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,015
Thanks: 840
Thanked 5,652 Times in 4,461 Posts
Default

Thats most likely a problem with mysql permissions. The slave server is not able to connect to the master, so he can not update the monitor.

Have you entered the hostname of the master mysql server while you setup the slave in the ispconfig installer as requested and not the IP of the master? If you entered the IP, then the connection will fail. Another possible problem is if you did not alter the /etc/hosts files on both servers as described in the multiserver guide, the connection will only work if both servers can resolve their hostnames in the same way.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
xstnc (6th August 2011)
  #3  
Old 5th August 2011, 16:45
xstnc xstnc is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 15
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

The install of ISPConfig on the second server went OK.
And I made sure to use hostnames for every question it asked.

I had no problems setting it up, and getting things to whirl around.
(No MySQL connection problems).

I can still access the main server from mysql command on the second server.

I did not however edit the hosts file, and will have a read in the multi servers guide to see what it actually wants me to input.

But both servers can ping eachother via internet, so the name must resolve somewhere?
Reply With Quote
  #4  
Old 5th August 2011, 17:01
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,015
Thanks: 840
Thanked 5,652 Times in 4,461 Posts
Default

You can test the mysql connectin like this: Open the file /usr/local/ispconfig/server/lib/config.inc.php. Inside the file, you will find login details to the local database and to the remote (master) database. Use the login details for the master database to execute this command on the shell of the slave to test the connection:

mysql -h masterhostname -u username -p ispconfigdatabasename

The command will query you the for the password.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 6th August 2011, 14:13
xstnc xstnc is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 15
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

The Mysql connection was tested OK from the beginning.
Added the host file records, as you said - and now it works!

Thanks for the great tip!
Reply With Quote
  #6  
Old 11th January 2012, 14:47
haluk yildirim haluk yildirim is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 14
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Monitor tab is blank

Hi,

I did install several ISPConfig 3 on several fedora 14 servers. everything is running as normal except, after updates from 3.0.4.x, monitor tab does not display anything. When you click on the "show server state" items on the left menu, they work except show overview.

I have the same problem on several installations.
Tried with different browsers.
What am I doing wrong? and how can I fix it ?

Thank you


Last edited by haluk yildirim; 11th January 2012 at 15:19.
Reply With Quote
  #7  
Old 11th January 2012, 14:54
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,015
Thanks: 840
Thanked 5,652 Times in 4,461 Posts
Default

Please install ISPConfig 3.0.4.2 as this fixes the monitor bug from ISPConfig 3.0.4.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #8  
Old 11th January 2012, 15:22
haluk yildirim haluk yildirim is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 14
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Hi Till,

Hi Till,

This screen jpg is after 3.0.4.2.

thank you for your quick reply.
Reply With Quote
  #9  
Old 11th January 2012, 15:37
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,015
Thanks: 840
Thanked 5,652 Times in 4,461 Posts
Default

Might be a problem with your php configuration, e.g. you might have disabled some functions. Check the apache error.log.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #10  
Old 11th January 2012, 15:41
haluk yildirim haluk yildirim is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 14
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default apache error msg

Hi Till,

PHP Deprecated: Call-time pass-by-reference has been deprecated in /usr/local/ispconfig/interface/web/monitor/show_sys_state.php on line 199, referer: https://mail.bosspacific.com.au:8080/index.php


Any idea?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
ispconfig 3, monitor, second server

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Version 1.3 of the ISPConfig 3 Manual is finally available! falko General 44 2nd December 2011 13:04
Multi-server Setup: package for mail,sql and web/ftp itanium Installation/Configuration 74 1st June 2010 12:01
PHP: Show 3 records from MySQL (exampel: ID: 5 22 87) edge Programming/Scripts 4 12th December 2009 17:52
Adding additional dyndns domains - They all show the "root web" olavxxx Installation/Configuration 3 10th February 2008 18:56
Joomla images doesn't show off ! gabrix Server Operation 7 2nd November 2006 19:01


All times are GMT +2. The time now is 05:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.