Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #8  
Old 25th July 2011, 17:26
tspau tspau is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Spain
Posts: 11
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
Please do what I suggested to you in #5 if you want to debug the problem.

I guess the problem is that var/www is a symlink to /usr/var/www (and not only /home as you mentioned above) which is a security breach for jailkit so jailkit disables the user.

I recommend that you reinstall the server if you want to use jailkit so that /var/www and /home/www are no symlinks, they have to be real directorys or partitions. As alternative you can try to mount /var/www instead of using a symlink.
hello.

if i try to run jk_init from the shell, i've got this error:

# jk_init -v -j /usr/var/www/clients/client6/web8 basicshell
ERROR: /usr/var/www/clients/client6/web8 is not owned by root:root!

ERROR: jail directory basicshell is not safe

Usage: /usr/sbin/jk_init [OPTIONS]
Usage: /usr/sbin/jk_init [OPTIONS] -j jaildir sections...

-h --help : this help screen
-c, --configfile=FILE : specify configfile location
-l, --list : list all available sections in the configfile
-j, --jail= : specify the jail to use.
For backwards compatibility, if no jail is specified, the first
argument after the options will be used as jail
-v, --verbose : show what is being done
-f, --force : force overwriting of existing files
-k, --hardlink : use hardlinks if possible


would it work if i copy the content of /usr/var to a new disk and mounted trough fstab so /var it's a mount point, not a symlink?

thanks!
Reply With Quote
 

Bookmarks

Tags
jailkit

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Confusion: Shell Users / Disappearing Logs demortes Installation/Configuration 2 18th July 2010 21:26
ISPConfig3 Mail Warn Errors reason8 General 3 25th November 2009 14:58
Squid users related problem mrtornado Server Operation 3 30th March 2009 05:29
Why Does This Happen With Creating New Users Meads General 2 25th December 2008 20:11
Virtual Users + Mysql + Squirrelmail + ChangePass Plugins Problem JEU Installation/Configuration 10 27th November 2008 17:55


All times are GMT +2. The time now is 11:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.