Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 17th June 2011, 11:04
Harley Harley is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default Zentyal Server / Windows XP Pro Clients -- Novice

Hello there,

I am looking to set up a small server and it was suggested to use Zentyal.

So far it seems just perfect for what we need. File and Printer Sharing, to start and perhaps more as we grow in comfort with Zentyal.

The problem is that I cannot get the window XP machines to see the "domain" i created in Zentyal.

I have been following "http://howtoforge.org/using-ebox-as-windows-primary-domain-controller-p3" as a tutorial along with "http://trac.zentyal.org/wiki/Document/Documentation/ZentyalDesktop/Windows" but not working.

The server has a single NIC and is connected to the same router as all the Window XP machines. The window XP machines all use DHCP but I assigned Zentyal a static of 192.168.10.254.

Currently the network traffic is not being routed via Zentyal, but in the future we would look in install a second NIC and change our network configuration.

Hope that I have given the right level of information here to get some much needed help.

As always thanks in advance for the support!

Cheers,
H
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Bookmarks

Tags
sbs, windows xp, zentyal

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Virtual Users+Postfix+Courier+CentOS problem telnet localhost 25 stinson HOWTO-Related Questions 11 5th February 2011 13:57
Sending mail ISPConfig 3 but not receivind catza Installation/Configuration 20 19th May 2010 12:47
Problem with mail server and subdomains MyKE General 7 26th February 2010 10:18
Problem with keeping Apache alive bobeq Server Operation 3 29th November 2007 16:11
The Perfect Setup Suse 9.3 - Postfix problems new_bee05 HOWTO-Related Questions 20 25th November 2005 02:30


All times are GMT +2. The time now is 16:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.