#1  
Old 7th April 2011, 21:15
saco721 saco721 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 63
Thanks: 15
Thanked 1 Time in 1 Post
Default installing joomla on ispconfig3

Hi I have installed ISPConfig3 Multi-server setup and was wondering how to install joomla. I have created a site, database and ftp account. I have uploaded joomla to my web directory and untarred it, but when I try to connect to the site I get errors. I was also wondering what PHP setting I use. i.e Fast-CGI, CGI, Mod-PHP or SuPHP?. Also, do I check the remote access box for the database? Any help would be greatly appreciated, Thanks!

Last edited by saco721; 7th April 2011 at 21:27.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 8th April 2011, 15:34
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by saco721 View Post
but when I try to connect to the site I get errors.
What are the exact error messages?

Quote:
Originally Posted by saco721 View Post
I was also wondering what PHP setting I use. i.e Fast-CGI, CGI, Mod-PHP or SuPHP?.
Doesn't matter, any should work.

Quote:
Originally Posted by saco721 View Post
Also, do I check the remote access box for the database?
You don't need to do that if the database is on the same server.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 8th April 2011, 17:27
saco721 saco721 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 63
Thanks: 15
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Hi Falco,

The error messages I get are :

Quote:
Warning: require_once(/var/www/clients/client0/web8/web/includes/defines.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/clients/client0/web8/web/index.php on line 19

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/var/www/clients/client0/web8/web/includes/defines.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/clients/client0/web8/web/index.php on line 19
Many thanks!
Reply With Quote
  #4  
Old 8th April 2011, 18:31
saco721 saco721 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 63
Thanks: 15
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

Hey Falko,

Thanks very much for your time, Thankfully I have managed to solve the problem, I just downloaded the wrong file.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems with installing SSL-certifates on ISPConfig3 slaveservers Hans General 4 5th October 2010 13:22
Installing joomla on ispconfig 3 wachira Installation/Configuration 2 21st May 2010 19:49
amavis rejects all inbound emails aclhkaclhk Installation/Configuration 5 28th February 2010 05:24
Problem when installing Joomla 1.0.13 from ports on FreeBSD oninea Server Operation 0 9th November 2007 04:35
Problems with installation on openSUSE 10.2 douglaslopezt Installation/Configuration 3 24th August 2007 23:04


All times are GMT +2. The time now is 00:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.