Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 25th March 2011, 16:26
por por is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 12
Thanks: 1
Thanked 8 Times in 2 Posts
Default Debian 5 (Lenny) upgrade to Debian 6 (Squeeze) DNS and Mail Not working

Hey everyone.

I Really hope someone else has come across this. So quick run down my server was Debian 5 but has been upgraded to Debian 6.

In the upgrade process I made sure to keep bash, fixed the issue with MySQL and skip-bsd. Everything seems to go as planed. But did not. When I was able to log back into ISPConfig 3 control panel its was stating that the Email (Pop3/Imap) was offline so I just went ahead and commented out the seive stuff on the dovecot.conf for a quick fix (So this is one issue I need help with).

But the BIGGEST problem is that Bind doesn't seem to be working. It says its online and working in ISPConfig 3 but the domains cannot be accessed. I can get to them through FTP using the servers IPs. But nothing else. Please if you have any ideas let me know.

This is a server that runs a big website for a client so I need to try and fix it asap. Thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 25th March 2011, 19:04
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,421
Thanks: 812
Thanked 5,205 Times in 4,081 Posts
Default

download ispconfig 3 tar.gz and tsrat the update.php script inside. Choose yes when the updater asks you if it shall reconfigure services.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 25th March 2011, 19:26
por por is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 12
Thanks: 1
Thanked 8 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
download ispconfig 3 tar.gz and tsrat the update.php script inside. Choose yes when the updater asks you if it shall reconfigure services.
Hey Till thanks for the quick response. I downloaded the ispconfig3 extracted it and ran the update script, reconfigured the services and still the same results.

I see this one in the mail error log : Fatal: Plugin cmusieve not found from directory /usr/lib/dovecot/modules/lda

As for the dns stuff its totally not working now. Before I was able to get to the domain like domain.com but not able to access any subdomains like www.domain.com.

Also thought it might help to know what I can send out emails from my computer so it seems to be authenticating that, just cannot receive any messages

Thanks again for trying to help. I really wanted to use Squeeze so I hope these are just little issue we can solve.

Steven.

Last edited by por; 25th March 2011 at 19:38.
Reply With Quote
  #4  
Old 25th March 2011, 19:50
por por is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 12
Thanks: 1
Thanked 8 Times in 2 Posts
Default

These are the current files in the lda directory:

lib01_acl_plugin.so lib20_listescape_plugin.so
lib10_quota_plugin.so lib20_mail_log_plugin.so
lib11_trash_plugin.so lib20_virtual_plugin.so
lib20_autocreate_plugin.so lib21_fts_squat_plugin.so
lib20_convert_plugin.so lib90_sieve_plugin.la
lib20_expire_plugin.so lib90_sieve_plugin.so
lib20_fts_plugin.so

I also tried changing the lda plugins from saying sieve to cmusieve and still nothing new. I can send the mail out but nothing is delivered to the email address.

Thanks again!
Reply With Quote
  #5  
Old 25th March 2011, 19:56
por por is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 12
Thanks: 1
Thanked 8 Times in 2 Posts
Default

Also forgot to mention this happened after I redid the ispconfig update.php script. I cannot access the control panel on a non https protocol. If I do I get this message:

Bad Request

Your browser sent a request that this server could not understand.
Reason: You're speaking plain HTTP to an SSL-enabled server port.
Instead use the HTTPS scheme to access this URL, please.
Reply With Quote
  #6  
Old 26th March 2011, 07:30
por por is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 12
Thanks: 1
Thanked 8 Times in 2 Posts
Default

Okay so this was just all messed up I went ahead and just redid the server. But not I have almost the same problem. It seems that bind is just not working. I can send emails (However cannot receive them guessing related to not being able to access the sites), use the ISPConfig 3 control panel, etc... Just cannot access the domains. Please let me know if you can help, it would be greatly appreciated!!!!!!!!!!

Here is the output of netstat -tap encase it may help:

Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name
tcp 0 0 website.com:domain *:* LISTEN 7418/named
tcp 0 0 u1500000.online:domain *:* LISTEN 7418/named
tcp 0 0 localhost.locald:domain *:* LISTEN 7418/named
tcp 0 0 *:ftp *:* LISTEN 7399/pure-ftpd (SER
tcp 0 0 *:ssh *:* LISTEN 5503/sshd
tcp 0 0 localhost.localdoma:953 *:* LISTEN 7418/named
tcp 0 0 *:smtp *:* LISTEN 6461/master
tcp 0 0 localhost.localdo:10024 *:* LISTEN 6545/amavisd (maste
tcp 0 0 localhost.localdo:10025 *:* LISTEN 6461/master
tcp 0 0 *:mysql *:* LISTEN 6263/mysqld
tcp 0 48 website.com:ssh 223.243.91.184.cf:49567 ESTABLISHED 4829/0
tcp6 0 0 [::]op3 [::]:* LISTEN 7328/couriertcpd
tcp6 0 0 [::]:imap2 [::]:* LISTEN 7300/couriertcpd
tcp6 0 0 [::]:http-alt [::]:* LISTEN 7380/apache2
tcp6 0 0 [::]:www [::]:* LISTEN 7380/apache2
tcp6 0 0 [::]:tproxy [::]:* LISTEN 7380/apache2
tcp6 0 0 [::]:domain [::]:* LISTEN 7418/named
tcp6 0 0 [::]:ftp [::]:* LISTEN 7399/pure-ftpd (SER
tcp6 0 0 [::]:ssh [::]:* LISTEN 5503/sshd
tcp6 0 0 ::1%11834240:953 [::]:* LISTEN 7418/named
tcp6 0 0 [::]:https [::]:* LISTEN 7380/apache2
tcp6 0 0 [::]:imaps [::]:* LISTEN 7317/couriertcpd
tcp6 0 0 [::]op3s [::]:* LISTEN 7345/couriertcpd
tcp6 0 0 localhost.localdo:imap2 localhost.localdo:39646 TIME_WAIT -
tcp6 0 0 u1500000.onli:http-alt 223.243.91.184.cf:50600 TIME_WAIT -
tcp6 0 0 u1500000.onli:www 223.243.91.184.cf:50599 TIME_WAIT -

Last edited by por; 26th March 2011 at 07:35.
Reply With Quote
  #7  
Old 26th March 2011, 15:48
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,721 Times in 2,562 Posts
Default

Can you post your named.conf?

What's the output of
Code:
netstat -uap
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #8  
Old 26th March 2011, 15:56
por por is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 12
Thanks: 1
Thanked 8 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko View Post
Can you post your named.conf?

What's the output of
Code:
netstat -uap
?
Hey Falko thanks for the reply. Here is the output of netstat -uap:


Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name
udp 0 0 website.com:ntp *:* 1035/ntpd
udp 0 0 u1500000.onli:ntp *:* 1035/ntpd
udp 0 0 localhost.localdoma:ntp *:* 1035/ntpd
udp 0 0 *:ntp *:* 1035/ntpd
udp 0 0 website.com:domain *:* 7418/named
udp 0 0 u1500000.onli:domain *:* 7418/named
udp 0 0 localhost.locald:domain *:* 7418/named
udp 0 0 *:bootpc *:* 1988/dhclient3
udp6 0 0 fe80::219:99ff:fe30:ntp [::]:* 1035/ntpd
udp6 0 0 ::1%17986432:ntp [::]:* 1035/ntpd
udp6 0 0 [::]:ntp [::]:* 1035/ntpd
udp6 0 0 [::]:domain [::]:* 7418/named


Output of Named.conf:
// This is the primary configuration file for the BIND DNS server named.
//
// Please read /usr/share/doc/bind9/README.Debian.gz for information on the
// structure of BIND configuration files in Debian, *BEFORE* you customize
// this configuration file.
//
// If you are just adding zones, please do that in /etc/bind/named.conf.local

include "/etc/bind/named.conf.options";
include "/etc/bind/named.conf.local";
include "/etc/bind/named.conf.default-zones";

Hope this helps. Thanks guys!

Last edited by por; 26th March 2011 at 16:01. Reason: Silly me I forgot to put the output of the named.conf!
Reply With Quote
  #9  
Old 27th March 2011, 20:17
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,721 Times in 2,562 Posts
 
Default

Ok, can you post /etc/bind/named.conf.options, /etc/bind/named.conf.local, and /etc/bind/named.conf.default-zones as well?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
dovecot debian 6 bind9

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Getting Email Working ISPConfig3 Squirrelmail and Courier etc Ian Wilson Installation/Configuration 17 19th June 2013 22:58
Polish translation lucani Developers' Forum 0 17th September 2010 21:35
Postfix problem and few questions Gimly Installation/Configuration 12 7th July 2009 16:27
Postfix + postfixadmin = SMTP errors... Rashef Server Operation 4 25th June 2009 16:12
Core 4: Error Messages on Fresh Install re CTX/SSL jjw Installation/Configuration 30 6th September 2006 12:16


All times are GMT +2. The time now is 02:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.