#1  
Old 1st March 2011, 12:59
pdga pdga is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 11
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Default web server

I have a multiserver setup. The control panel is on the sql server. I have 2 web server with mirroring. Everything is working.
But when a client add a website, the server used by default is the sql server (the client can't choose).
In the limits of the client account, the default web server is the correct one.
With the admin rights, when I click on this website, the server is the web server (in grey, I can't change it).
The vhost file for this website is created on the sql server.

Where can I change the default webserver for the client at an other place than in the limits of the client account ?

Thanks.
Pierre
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 1st March 2011, 13:30
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,015
Thanks: 840
Thanked 5,652 Times in 4,461 Posts
Default

Go to system > server services, select the sql server and disable all checkboxes except of the mysql checkbox and click on save.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 1st March 2011, 13:45
pdga pdga is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 11
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
Go to system > server services, select the sql server and disable all checkboxes except of the mysql checkbox and click on save.
there is alreday only the DB-server checkbox selected.
Reply With Quote
  #4  
Old 1st March 2011, 13:53
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,015
Thanks: 840
Thanked 5,652 Times in 4,461 Posts
Default

Do you use the current ispconfig version (3.0.3.2)?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 1st March 2011, 14:00
pdga pdga is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 11
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
Do you use the current ispconfig version (3.0.3.2)?
yes, this is 3.0.3.2.
Reply With Quote
  #6  
Old 1st March 2011, 19:33
pdga pdga is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 11
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Can I activate some debug to help resolving my issue ?

Thanks.
Reply With Quote
  #7  
Old 2nd March 2011, 09:47
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,015
Thanks: 840
Thanked 5,652 Times in 4,461 Posts
Default

Please take a look into the ispconfig mysql database in the tbale web_domain, every website record there has a server_id, does this server ID corresponds with the ID of your web server?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
pdga (2nd March 2011)
  #8  
Old 2nd March 2011, 16:51
pdga pdga is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 11
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
Please take a look into the ispconfig mysql database in the tbale web_domain, every website record there has a server_id, does this server ID corresponds with the ID of your web server?
When the client add a website, the server_id is wrong in the web_domain table. (server_id=1 which is the sql one)
When the admin add a website, server_id is correct.

I find the problem : when the client was added, the default webserver was not configured in the limits tab. In the DB all the default webserver associated to the client are with the wrong ID.

/edit : so, by default, what is the default_web_server if we don't select it in limits tab when we create a client ?

Thanks for your help.
Pierre

Last edited by pdga; 2nd March 2011 at 17:30. Reason: more info
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
client, default, server, sql, web

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Getting Email Working ISPConfig3 Squirrelmail and Courier etc Ian Wilson Installation/Configuration 17 19th June 2013 23:58
Virtual Users+Postfix+Courier+CentOS problem telnet localhost 25 stinson HOWTO-Related Questions 11 5th February 2011 14:57
amavis & ispconfig 3 yalex2000 Installation/Configuration 20 18th February 2010 18:02
I don't recieve mail. privir Installation/Configuration 2 3rd June 2009 23:08
Problems with Postfix Mysql Courier PatrickAdrichem Installation/Configuration 3 13th April 2007 16:44


All times are GMT +2. The time now is 22:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.