Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 26th January 2011, 22:22
gr8simba gr8simba is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Smile Setup LAMP server but how to host website?

I am totally new to Linux and also LAMP. I want to host my small forum on my own Desktop so after a long searching how to built your own server for your website / forum i found this useful page

Code:
http://www.howtoforge.com/ubuntu_lamp_for_newbies
This tutorial clear me many things and by following this tutorial i built server. here it is





Now the main problem i face here it is

Q1 How to install my website on the server?

Q2 How to make my forum/website available for my friends etc?

Q3 Did i use domain instead of local host? How please explain.

i know these are very stupid questions but for me its very important i want to learn kindly help me. So i am stick with this thread and waiting for your helpful replies.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 27th January 2011, 01:21
pititis pititis is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: München
Posts: 364
Thanks: 39
Thanked 89 Times in 68 Posts
Default

Hello,

Q1= Install your web,forum,blog... in /var/www directory. This is the root directory from the web server.

Q2 and Q3=Tell us your network configuration. Are you using a dsl or cable connection to internet? Dedicated server or VPS?Have you dynamic or static IP address?Have you a domain or not yet?

Cheers!
Reply With Quote
  #3  
Old 27th January 2011, 14:59
gr8simba gr8simba is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by pititis View Post
Hello,

Q1= Install your web,forum,blog... in /var/www directory. This is the root directory from the web server.

Q2 and Q3=Tell us your network configuration. Are you using a dsl or cable connection to internet? Dedicated server or VPS?Have you dynamic or static IP address?Have you a domain or not yet?

Cheers!
How to install my forum in /var/www directory becuase when i try to copy my files it says you dont have permission my knowledge says that i have to use commands or may be a file manager to use for installing forum files in /var/www. Please explain how i copy files in /var/www by using file manager or by Sudo commands.

I use cable connection and i have static ip and currently dont have any domain
Reply With Quote
  #4  
Old 27th January 2011, 22:26
pititis pititis is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: München
Posts: 364
Thanks: 39
Thanked 89 Times in 68 Posts
 
Default

If you are using ubuntu desktop try to execute nautilus from a console (or by Alt+F2) in this way:

gksudo nautilus

If you are running ubuntu with no X and you dont know commands try to install and use a tool like mc (install it with sudo apt-get install mc). This tool can help you. (remember to execute mc with sudo mc after installation).

With a static IP address it's easy to set dns with a company like godaddy. They have a very nice control panel so you can set a domain for your webserver ip yourself.

Cheers!

Last edited by pititis; 28th January 2011 at 01:04.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
User unknown in relay recipient table Taxick Installation/Configuration 12 9th April 2013 13:31
host my own website from home under latest ubuntu/linux server qiubosu Installation/Configuration 1 3rd January 2010 18:41
I don't recieve mail. privir Installation/Configuration 2 3rd June 2009 23:08
The Perfect Setup - Debian Etch (Debian 4.0) some trouble daniel80 HOWTO-Related Questions 26 1st February 2008 17:30
Postfix problem: lost connection after CONNECT from unknown fernando_torrez Server Operation 5 30th November 2007 15:17


All times are GMT +2. The time now is 09:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.