Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 3rd May 2006, 12:18
mphayesuk mphayesuk is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK, East Midlands
Posts: 517
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Send a message via MSN to mphayesuk
Default Suexec Problems

I am on suse10 64bit and when installing ispconfig used /srv/www I am trying to use the test files all of them work except for the hello_world.pl one. I have set the file to chmod 777 and still no joy, if I turn off the suexec it works.

any ideas.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 3rd May 2006, 12:19
mphayesuk mphayesuk is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK, East Midlands
Posts: 517
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Send a message via MSN to mphayesuk
Default Putty

also a quick note if I try and use putty it attempts to make the connection and then lets me log in, but before I get a command prompt my server closes the connection.

Any ideas.
Reply With Quote
  #3  
Old 3rd May 2006, 14:59
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by mphayesuk
I am on suse10 64bit and when installing ispconfig used /srv/www I am trying to use the test files all of them work except for the hello_world.pl one. I have set the file to chmod 777 and still no joy, if I turn off the suexec it works.

any ideas.
Who is the owner and group of that web site? The Perl file must belong to this owner and group with suExec.

Quote:
also a quick note if I try and use putty it attempts to make the connection and then lets me log in, but before I get a command prompt my server closes the connection.
Did you enable Shell access for the web and the user?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #4  
Old 3rd May 2006, 15:05
mphayesuk mphayesuk is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK, East Midlands
Posts: 517
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Send a message via MSN to mphayesuk
Default

1) How do I check who is the owner and group
2) How would I change it if its wrong

3) I tried to login as root using putty... I think I need to enable shell access for root at some point or perhaps create a different system user.

Thanks
Reply With Quote
  #5  
Old 3rd May 2006, 16:02
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by mphayesuk
1) How do I check who is the owner and group
Code:
ls -l /path/to/file
Quote:
2) How would I change it if its wrong
Code:
chown owner:group /path/to/file
Quote:
3) I tried to login as root using putty... I think I need to enable shell access for root at some point or perhaps create a different system user.
Normally root has shell access unless you changed something in /etc/passwd...
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 3rd May 2006, 16:58
mphayesuk mphayesuk is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK, East Midlands
Posts: 517
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Send a message via MSN to mphayesuk
Default

So I am not understanding how it is supposed to work, if I create a new site and login and upload perl scripts they are not going to work, so is there something else I am going to have to do.

Do I need to create owners and groups.

I am just not understanding this bit... can someone explain it.

Thanks
Reply With Quote
  #7  
Old 3rd May 2006, 22:07
mphayesuk mphayesuk is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK, East Midlands
Posts: 517
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Send a message via MSN to mphayesuk
Default

Ok when I do ls -l on the .pl file this is what I get

server1:~ # ls -l /srv/www/web1/cgi-bin/hello_world.pl
-rwxrwxrwx 1 web1-user1 web1 379 May 3 11:02 /srv/www/web1/cgi-bin/hello_world.pl
server1:~ #

Which as far as I can tell is right so what do I try next....

Thanks
Reply With Quote
  #8  
Old 3rd May 2006, 22:13
mphayesuk mphayesuk is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK, East Midlands
Posts: 517
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Send a message via MSN to mphayesuk
Default

What group members should my groups have i.e. group web1 should be a member of "admispconfig", "web1-user1" should there be any others like "postfix","root","wwwrun" ect...
Reply With Quote
  #9  
Old 3rd May 2006, 22:36
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Is it web1-user1 or web1_user1? Is this user the site admin?
Can you post the vhost configuration for this web site from Vhosts_ispconfig.conf?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #10  
Old 4th May 2006, 10:31
mphayesuk mphayesuk is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK, East Midlands
Posts: 517
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Send a message via MSN to mphayesuk
 
Default

It is web1-user1 I change the prefix. I will post the contents of vhosts shortly.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems with groups/grpconv linuxfast General 28 21st April 2008 09:35
Empty Recycle Bin jon335 General 40 6th May 2006 11:56
Help! Real newbie having problems installing Linux t-kiss Kernel Questions 5 4th April 2006 15:14
problems mysql rayit General 15 1st April 2006 04:57
SuExec linutzy Server Operation 1 16th August 2005 23:09


All times are GMT +2. The time now is 07:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.