Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10th December 2010, 07:53
birwin birwin is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default ultramonkey installation issues

I followed the excellent guide for installing ultramonkey at: http://www.howtoforge.com/set-up-a-s...g-debian-lenny

I am having an issue getting my ultramonkey High Availability and load balancing server to redirect traffic to a real server (both are on the same network)
Clients get a page timeout on the web browser.

The server will redirect traffic to a web server installed on the lo interface (127.0.0.1) of the Linux Director as a real server if I change the
lbdirectord.cf file to use the 127.0.0.1 address as the real server.

The server does not direct traffic to the "fallback" server, so it appears the request and receive are working.

My Virtual IP Address is 10.49.220.8, The real server hosting the web site is 10.49.223.155

I believe I have enabled Packet Forwarding. I uncommented the line "net.ipv4.ip_forward=1" in the /etc/sysctl.conf file and ran /sbin/sysctl -p

The Linux Director Server is Debian and the Real Server is an Apache web server hosted on a Windows 7 machine. The Apache web server is configured to respond to requests on all addresses port 80 ("Listen 80" in httpd.conf).

Any help would be welcome...

My files:

/etc/ha.d/lbdirectord.cf

Code:
checktimeout=10
checkinterval=2
autoreload=no
logfile="local0"
quiescent=no

virtual=10.49.220.8:80
    fallback=127.0.0.1:80 gate
    real=10.49.223.155:80 masq 1
    request="lbdirectord.html"
    receive="alive"
    scheduler-rr
    protocol=tcp
    checktype=negotiate

(I verified the html file used for verifying the server is up does return the text "alive")

/etc/ha.d/haresources

Code:
ClusterTest3 \
    ldirectord::ldirectord.cf \
    LVSSyncDaemonSwap::master \
    IPaddr2::10.49.220.8/22/eth0/10.49.223.255


Output from Commands:

/sbin/ipvsadm -L -n

Code:
TCP 10.49.220.8:80 rr -> 10.49.223.155:80 Masq 1 0 0

/etc/ha.d/resource.d/LVSSyncDaemonSwap master status

Code:
master running

ip addr sh eth0

Code:
inet 10.49.222.144/22 brd 10.49.223.255 scope global eth0
inet 10.49.220.8/22 brd 10.49.223.255 scope global secondary eth0
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Bookmarks

Tags
ultramonkey

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig installation issues Nolan Installation/Configuration 12 30th November 2010 00:16
ISPConfig 3 installation issues jhughes Developers' Forum 1 5th October 2008 12:47
Ubuntu/ISPConfig/Postfix/Mailman Installation Issues kisong Server Operation 4 1st March 2008 17:00
Fedora Core 6 - Installation Issues - Raid or GPU ? ddcruver Installation/Configuration 10 16th December 2006 08:54
ISPConfig help on Ubuntu - Installation Issues ShawnHunt Installation/Configuration 3 23rd November 2006 10:27


All times are GMT +2. The time now is 18:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.