Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Tips/Tricks/Mods

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 5th December 2010, 21:16
germinator germinator is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: /root
Posts: 51
Thanks: 7
Thanked 15 Times in 9 Posts
Default HowTo WebDAV Windows XP bug Workaround

Hello HowtoForge Community,

I have been reading through endless documentations about WebDAV, and various tutorials, etc searching for a solution to the bug. Since I wanted to use the WebDAV function of ISPConfig badly. Yesterday I found the solution to make windows xp use the old version of the network devices manager. I had a lot of time today and made a quick how to:

First we create a WebDav user:


Now we can install our WebDAV drive in Windows XP. Go to My Network Places and click on "add a network place"

Click on "Next".
Click on "Choose another network location" and click "Next".
now comes the workaround,
usually at this point you type http://example.tld/webdav/
but to make windows use the old version of the network device manager simply type http://user: pass@example.tld/webdav/ without the space between : and pass


Click "Next"
Type your desired WebFolder name in the input-field and click "Next"

Now make sure to put a check in the "Open this network place when I click Finish." and click Finish

Now type in your user and pass in the inputs again and if you want put a check to make windows remember this.


I hope this helps, have fun

-Germinator
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to germinator For This Useful Post:
falko (6th December 2010), till (5th December 2010)
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Localhost lookups in system log kieron General 4 4th August 2010 20:45
Misc Post config problems... tonysch Installation/Configuration 3 29th June 2009 08:45
Getting e-mail working hansoffate Installation/Configuration 29 13th August 2008 16:33
apache2 problem laser144 Server Operation 8 15th March 2007 17:32
Howto synchronize BIND with Windows NT thunderbird Server Operation 3 27th July 2006 12:01


All times are GMT +2. The time now is 09:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.