Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2nd December 2010, 10:45
qiubosu qiubosu is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 140
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default disable security constrain in ispconfig 3 control panel to enable the multisites

in ispconfig 3 control panel, to use the shared drupal codebase for multisites, how to disable the security constraint? only disable the security for the domain with the drupal codebase shared by other domains? while the other domains share the drupal codebase don't need to disable their security constrains?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 2nd December 2010, 15:37
cbj4074 cbj4074 is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 368
Thanks: 25
Thanked 47 Times in 42 Posts
Default

As far as I know, you will not be able to use suPHP on any of the sites that must access the shared Drupal code-base. You will likely be required to set the PHP mode to one of the other options on the Sites -> [choose domain] page within ISPConfig, such as Fast-CGI.

Personally, I would not configure the shared Drupal code-base as an actual "Website" (unless you require end-user [as opposed to root] FTP/sFTP access to the files). Instead, I would install Drupal to /usr/share/drupal or similar.

Then, all you should need to do is add the necessary shared Drupal directories to PHP's open_basedir directive for each site (Home -> Sites -> [domain.tld] -> Options [tab]). Here's an example of adding the necessary Roundcube directories to the open_basedir directive in order for users to be able to access Webmail from a given virtual host:

Code:
<Directory /var/www/domain.tld/web/>
php_admin_value safe_mode off
php_admin_value register_globals off
php_admin_value magic_quotes_gpc off
php_admin_value display_errors off
php_admin_value upload_tmp_dir "/var/www/clients/client2/web1/tmp"
php_admin_value open_basedir "/tmp:/etc/roundcube/:/usr/share/roundcube:/var/log/roundcube:/var/lib/roundcube:/var/lib/roundcube/skins:/var/lib/roundcube/skins/default/templates:/var/lib/roundcube/plugins:/var/lib/roundcube/config:/var/lib/roundcube/bin:/var/lib/roundcube/program:/var/log/roundcube:/usr/share/php:/usr/share/pear:/var/www/clients/client2/web1/web:/var/www/clients/client2/web1/tmp"
</Directory>
Obviously, you will need to change the "domain.tld" in the first line, and replace all of the Roundcube paths with the appropriate Drupal paths.

To determine which Drupal paths must be added to the open_basedir directive, try accessing the homepage on any of the sites that use the code-base, then check /var/www/domain.tld/log/error.log each time the page does not load. Each time access to the Drupal site is denied on the grounds of an open_basedir restriction, the exact path that must be added will appear in error.log.

Also, you will probably want to create a symbolic link or an Apache alias that points from each separate Website to the shared Drupal directory (e.g., /usr/share/drupal).

Further, appropriate permissions must be set on the shared Drupal directory for access to be possible from each separate site.

Finally, note that you must wait a few minutes between the time that you update a given Website's PHP or Apache directives and the time that the changes take effect.

Good luck!

Last edited by cbj4074; 2nd December 2010 at 15:40.
Reply With Quote
  #3  
Old 3rd December 2010, 00:10
qiubosu qiubosu is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 140
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by cbj4074 View Post
Further, appropriate permissions must be set on the shared Drupal directory for access to be possible from each separate site.
may you help to give an example of your statement above?
Reply With Quote
  #4  
Old 10th December 2010, 23:04
qiubosu qiubosu is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 140
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by cbj4074 View Post
As far as I know, you will not be able to use suPHP on any of the sites that must access the shared Drupal code-base. You will likely be required to set the PHP mode to one of the other options on the Sites -> [choose domain] page within ISPConfig, such as Fast-CGI.

Personally, I would not configure the shared Drupal code-base as an actual "Website" (unless you require end-user [as opposed to root] FTP/sFTP access to the files). Instead, I would install Drupal to /usr/share/drupal or similar.
if not configure the shared drupal codebase as an actual website, then how to install the codebase site and configure it by login to the site? use http://localhost for this?

Quote:
Then, all you should need to do is add the necessary shared Drupal directories to PHP's open_basedir directive for each site (Home -> Sites -> [domain.tld] -> Options [tab]). Here's an example of adding the necessary Roundcube directories to the open_basedir directive in order for users to be able to access Webmail from a given virtual host:
do you mean add to "Apache directives" text field under Options tab? is this equivalent to edit httpd.conf? or .htaccess file?

Quote:
Code:
<Directory /var/www/domain.tld/web/>
php_admin_value safe_mode off
php_admin_value register_globals off
php_admin_value magic_quotes_gpc off
php_admin_value display_errors off
php_admin_value upload_tmp_dir "/var/www/clients/client2/web1/tmp"
php_admin_value open_basedir "/tmp:/etc/roundcube/:/usr/share/roundcube:/var/log/roundcube:/var/lib/roundcube:/var/lib/roundcube/skins:/var/lib/roundcube/skins/default/templates:/var/lib/roundcube/plugins:/var/lib/roundcube/config:/var/lib/roundcube/bin:/var/lib/roundcube/program:/var/log/roundcube:/usr/share/php:/usr/share/pear:/var/www/clients/client2/web1/web:/var/www/clients/client2/web1/tmp"
</Directory>
is "php_admin_value open_basedir "/tmp:/etc/roundcube/:/usr/share/roundcube:/var/log/roundcube:/var/lib/roundcube:/var/lib/roundcube/skins:/var/lib/roundcube/skins/default/templates:/var/lib/roundcube/plugins:/var/lib/roundcube/config:/var/lib/roundcube/bin:/var/lib/roundcube/program:/var/log/roundcube:/usr/share/php:/usr/share/pear:/var/www/clients/client2/web1/web:/var/www/clients/client2/web1/tmp"
" equivalent to the content in the "PHP open_basedir" field under Options tab?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PHP warnings after upgrade to ISP config 3.03 stevegjacobs Installation/Configuration 5 30th October 2010 14:31
ISPconfig 3: can't send or receive messages zogthegreat Installation/Configuration 6 22nd May 2010 14:45
Hosting multiple websites and webmail dmwcool Installation/Configuration 8 30th March 2010 03:15
Problem installing ISPConfig on Suse10.1 nliebherr Installation/Configuration 18 14th September 2007 00:30
Another ERROR: The PHP binary coming with ISPConfig does not work properly on your sy hoopsx3 Installation/Configuration 2 29th January 2007 07:56


All times are GMT +2. The time now is 03:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.