Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 26th November 2010, 07:42
esmiz esmiz is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 44
Thanks: 4
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default Any advice for removing a server

Hi

I'm in the process of swapping an slave (mirror) server for a better one.
I have everything more or or less clear but one thing.
Once I have finished all the process and have everything up and running. How do I remove the old one from the multiserver setup?
Is there any script or anything that I should run? How can I let the master know about the new situation? Will the master complain if I just switch off the old one?.

Regards

xmz
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 26th November 2010, 09:11
damir damir is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 375
Thanks: 11
Thanked 51 Times in 42 Posts
Default

Your new server should be identical with the old one, like ip adress, hostname etc..

Don't forget to move all the data, config files and ispconfig software as well. Also very important is databases, ispconfig and mysql database. All rights for replication are in mysql database.
Reply With Quote
  #3  
Old 26th November 2010, 16:12
esmiz esmiz is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 44
Thanks: 4
Thanked 3 Times in 3 Posts
 
Default

Hi damir

Thanks for your answer.
Perhaps I didn't explain myself properly. I'm going to summarize:
I have a multiserver setup where server B (slave) is a mirror of server A (master).
I have added server C (slave) which is another mirror of server A.
Now I want to remove server B which is not needed anymore.

I don't see the need of server C to be identical of server B ( ip address, hostname etc) I could be wrong...

I guess it could be done removing server B from the control panel and then deleting mysql users from server B in server A. But I'm not sure if I miss something.
In anycase I'm going to do it this weekend and write here the results. (fingers crossed)

Regards.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't Ping over VPN RoMiONeT Server Operation 2 4th July 2010 00:19
Webmail problems with only one domain? compner Installation/Configuration 14 16th February 2010 16:59
Connection dropped by IMAP server gublym Server Operation 5 23rd January 2009 09:47
What can be wrong martin_rudowicz Installation/Configuration 9 11th May 2008 19:42
Webmail Relay Error palkat General 17 23rd April 2006 18:12


All times are GMT +2. The time now is 08:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.