Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 20th October 2010, 15:22
prithwis prithwis is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default new website cannot be located

this is the first time i am configuring a shared web server like this so i will apologize in advance for my lack of understanding on some issues.

i am trying to create a shared web server that my students will use to create websites.

our institute sysadm has created a DNS entry in our school DNS that allows me to reach my host machine ( mislab.vgsom ) from anywhere inside our college network ( domain : iitkgp.ac.in)

this means that if i type http://mislab.vgsom.iitkgp.ac.in from inside our campus the machine is found.

the apache webserver root is located at var/www/index.html

i have "successfully" installed ISPConfig v2 !
i can create resellers, clients, websites ... and i can see that my website is there

for client c1 ( of reseller r1 ) i have created a website r1c1w where host is r1c1w and domain is mislab.vgsom.iitkgp.ac.in

i can see this website is lying in a folder called web12 in var/www and there is a "shortcut" folder called r1c1w.mislab.vgsom.iitkgp.ac.in and there is a proper index file there.

but i cannot reach this website !

when i type http://r1c1w.mislab.vgsom.iitkgp.ac.in ( from a different machine) i get "server not found"

when i type http://mislab.vgsom.iitkgp.ac.in ( from a different machine ) i am directed to the sharedip folder and i get a message " This IP address is shared. For access to the web site which you look for, enter its address instead of its IP."

there is obviously a problem with my DNS configuration but cannot understand what is the problem

when i created the website r1c1w in ISPConfig i checked the create DNS option .. so i was expecting the DNS to be updated.

i have deleted and recreated the reseller (r1),client (r1c1) and the website (r1c1w ) quite a few times ... but no improvement.

evidently i am making a big mistake somewhere.

do i have to request our institute sysadm to make some changes in the institute DNS ? if so, that is a problem .. i will be creating webserver for my students every now and then and i cannot go back to the institute sysadm each time.

please help me understand this problem and find a solution
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Tags
dns error

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I need help to debug a slow website vtapas Server Operation 15 10th August 2011 11:50
Email problem and website problem raicabogdan Installation/Configuration 5 28th June 2010 17:32
No website folder created. holykim General 2 8th June 2010 16:48
cannot receive emails after made website online llamy General 20 27th December 2007 02:14
set up 301 redirect from old website to new website showe1966 Server Operation 1 22nd September 2007 13:30


All times are GMT +2. The time now is 05:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.