Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 6th October 2010, 13:30
PermaNoob PermaNoob is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 194
Thanks: 12
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default Weird--can only send mail from Thunderbird 3 and Windows 7

ISPconfig3 on Lenny, using port 587 for smtp, but also tried 25 and 2525--all are open in the firewall.

I'm using Thunderbird 3 portable on a usb key, so the settings don't change, and sending in Windows 7 works fine, but when I try to send mail in Windows XP I get connection failed.

Also when I use an installation of Thunderbird 2 on Windows XP I get a connection error.

Receiving mail works fine in both.

I also tried to get a client's Outlook Express on Windows XP to send and that failed--had to set him up to use his isp's mail server to send.

Any ideas?

Also, should I disable imap?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 6th October 2010, 21:32
PermaNoob PermaNoob is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 194
Thanks: 12
Thanked 5 Times in 5 Posts
 
Default

I restarted postfix--that didn't help, un-commented some security lines in the conf file restarted postfix, re-commented them when that didn't work, restarted postfix, and then I could send mail on port 25 with Windows XP--no idea why.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Localhost lookups in system log kieron General 4 4th August 2010 20:45
just the last step...and it works. Postfix...need help config. ubuntusr Installation/Configuration 1 5th January 2009 09:50
Getting e-mail working hansoffate Installation/Configuration 29 13th August 2008 16:33
apache2 problem laser144 Server Operation 8 15th March 2007 17:32


All times are GMT +2. The time now is 06:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.