Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 6th October 2010, 08:22
Hans Hans is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Montfoort, The Netherlands
Posts: 2,256
Thanks: 212
Thanked 648 Times in 294 Posts
Send a message via Skype™ to Hans
Default

@Till,
Thanks for this useful information.
I do have all the IP-addresses, full qualified domain names and host names in the /etc/hosts file of every ISPConfig server.
In case i add additional (extra IP-addresses) for example a website with dedicated IP and SSL on a slave server, do i also need to add that extra IP-address to every single /etc/hosts file as well?
__________________
Hans

BB-Hosting | Quality Web Hosting since 2005
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 6th October 2010, 11:36
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 35,771
Thanks: 821
Thanked 5,331 Times in 4,183 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Hans View Post
@Till,
Thanks for this useful information.
I do have all the IP-addresses, full qualified domain names and host names in the /etc/hosts file of every ISPConfig server.
In case i add additional (extra IP-addresses) for example a website with dedicated IP and SSL on a slave server, do i also need to add that extra IP-address to every single /etc/hosts file as well?
No. Only the server hostname has to be added. I've changed it in ispconfig now so that the first IP stays as eth0. But I'am not sure if this breaks other setups as some other devs had reported thyt the main IP has to be always the last one on their servers or mysql will break in the way as you decribed.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #13  
Old 6th October 2010, 15:03
Hans Hans is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Montfoort, The Netherlands
Posts: 2,256
Thanks: 212
Thanked 648 Times in 294 Posts
Send a message via Skype™ to Hans
 
Default

Ok Till,
Then i understood everything well. I have only the IPaddresses, FQDNames and hostnames in the /etc/hosts file not the additional IP-addresses.

I do hope that the IP-address of the host can stay the first one in /etc/default/interfaces, otherwise I have to change everything after adding additional IPs.
__________________
Hans

BB-Hosting | Quality Web Hosting since 2005
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig certificate expired, followed instructions, now can't access ISPConfig DennyCrane General 1 22nd November 2009 18:34
Install a Comodo InstantSSL Certificate for ISPconfig Apache, Postfix, Imap & Pop gwa7 Tips/Tricks/Mods 1 30th September 2009 18:08
Resources/additions for ISPConfig 3 khayjake General 3 2nd May 2009 09:40
Install a Comodo InstantSSL Certificate for ISPconfig Apache, Postfix, Imap & Pop gwa7 Installation/Configuration 0 10th April 2009 04:54
ISPConfig 3.0.0.7 Beta released till General 78 24th December 2008 11:47


All times are GMT +2. The time now is 06:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.