Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 5th October 2010, 21:45
drewb0y drewb0y is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 103
Thanks: 10
Thanked 14 Times in 7 Posts
Unhappy Ispconfig 3 Server Config screwup

I got my server set up with 3.0.3 beta with the perfect debian lenny setup using 5.0.6, got roundcube setup perfectly and the mailuser interface. I started adding some test domains for email. Even made one of them live actually. Got my Ispconfig interface setup to use https successfully. Everything was running smoothly until......

I decided to do some early morning server maintenance and set up another domain to go live for email. All good so far, even figured out how to use fetchmail to pull users existing webmail over imap from the existing mailhost.

Then I decided to poke around in the interface and see what settings are there.
Bad idea before coffee.
Went to the System > Server Config> "choose my server" > Server tab and noticed that the gateway and nameserver settings did not look right. So I changed them. Immediately breaking web access to everything.

To make matters worse, I thought I would search for the files that were changed and change them back. Grep found a myd file with the new nameservers i had just entered. So I manually edited it. Bad idea number 2.

Okay so I know now what I did, I think. I damaged the table in the dbispconfig database by manualy editing it. I managed to actually repair that database so I can at least open the table without it giving any errors. But there is no data in it.

So if I were able to run some mysql commands to repopulate that table with the correct info, would that fix it?

If so, can someone please send me what is in their table so I can duplicate it and attempt to get this going again, without starting over from scratch? Yo know like the commands you use to create the tables in an empty database.


Many thanks....and I will remember to at least wake up a bit next time first
: )
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
php Apps email not going through palkat General 8 21st September 2011 05:35
SSL don't work please help me walner8080 Installation/Configuration 8 26th September 2010 12:07
Can't Ping over VPN RoMiONeT Server Operation 2 4th July 2010 00:19
amavis & ispconfig 3 yalex2000 Installation/Configuration 20 18th February 2010 17:02
FTP cannot open remote folder!?! andysm849 Server Operation 23 16th October 2008 23:34


All times are GMT +2. The time now is 08:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.