Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 19th September 2010, 16:04
staatslot staatslot is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 10
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 1 Post
Default suphp + ssl runs as www-data

Hi all,

I think I've found a nasty bug in ISPconfig 3.0.2.2.
When a site that has suphp enabled runs at port 443 (SSL) php doens't run as the suphp user, but as www-data. When displaying that same site at port 80 (with no settings altered) it runs as the suphp user.

I took a look at the vhost file of the sites I noticed this difference:

PORT 80
Code:
    # Clear PHP settings of this website
    <FilesMatch "\.ph(p3?|tml)$">
        SetHandler None
    </FilesMatch>
    # suphp enabled
    <Directory /var/www/clients/client17/web22/web>
        suPHP_Engine on
        # suPHP_UserGroup web22 client17
        AddHandler x-httpd-suphp .php .php3 .php4 .php5
        suPHP_AddHandler x-httpd-suphp
    </Directory>
PORT 443
Code:
    suPHP_Engine on
    # suPHP_UserGroup web22 client17
    AddHandler x-httpd-suphp .php .php3 .php4 .php5
    suPHP_AddHandler x-httpd-suphp
The configuration file (php.ini) path is also different for both ports when running phpinfo().
PORT 80
Code:
/etc/php5/cgi
PORT 443
Code:
/etc/php5/apache2
Changing the vhost files does the trick, so my best guess is ISPconfig is lacking to write the correct code to the vhost file for the SSL part of a website.

Any help is very much appreciated!
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
squirrelmail and postfix witoszek General 12 1st December 2009 19:07
Security problem 2 ???? the revenge :) albertux Installation/Configuration 2 22nd September 2009 19:44
Mail Log Question - Is This Normal gwiz Installation/Configuration 7 12th September 2009 04:09
550 Sender verify failed Allen15 Installation/Configuration 11 13th February 2009 15:02
Problem recieving mail webstergd Installation/Configuration 19 16th December 2005 13:08


All times are GMT +2. The time now is 21:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.