Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 28th August 2010, 19:29
gmartin gmartin is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: san carlos, ca, usa
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default "How to Install Alfresco", CIFS not working for me

Hi All,

I've been trying to get CIFS to work, generally following the "How To Install Alfresco Community 3.3 On Ubuntu Server 10.04" posted on this site.

I'm running alfresco as root so it can easily use privileged ports (137,139, etc), in a virtual machine to improve security. To verify the virtual machine networking config, I ran samba and was able to browse and mount samba drives just fine. I then turned off samba.

I used netstat -ln to ensure none of the NETBIOS ports were in use. Then started alfresco. netstat -ln now shows that UDP 137 and TCP 139 and 445 are listening (which would seem to verify that I'm effectively running as root), but there is nothing listening to UDP 138 (the netbios datagram port). Sure enough, I can't see the netbios server name when browsing, nor mount the drive by name.

alfresco.log didn't yield anything that helped me (just that 'fileservers' was started). Admittedly I'm a newbie, so there may be something there (or something not there) that I'm not twigging to. I tried setting several debug flags in log4j.properties to add detail. Despite some 41000 lines of log during startup I haven't yet found anything that tells me what is going on.

BTW, I've tried using CE 3.3 and 3.3g, each with clean installs and databases, same result.

Also, as a verification, I tried running using non-privileged ports (1137, 1138, etc), and again the datagram service is seemingly not started on 1138.

Does anyone have ideas of what is wrong, or suggestions on how to specifically log cifs configuration and startup to see more detail on what is going on?

Settings and logs below.

Thanks

glen

Here is what I've added to tomcat/shared/classes/alfresco-global.properties:
Code:
#
# CIFS Support
#------------------------

filesystem.name=Alfresco
filesystem.acl.global.defaultAccessLevel=
cifs.enabled=true
cifs.serverName=alf
cifs.domain=locutory
cifs.broadcast=255.255.255.255
cifs.bindto=
cifs.ipv6.enabled=false
cifs.hostannounce=true
cifs.tcpipSMB.port=445
cifs.netBIOSSMB.namePort=137
cifs.netBIOSSMB.datagramPort=138
cifs.netBIOSSMB.sessionPort=139
Here is netstat showing listening ports with alfresco running, note absence of UDP 138:
Code:
# netstat -ln
Active Internet connections (only servers)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address           Foreign Address         State     
tcp        0      0 127.0.0.1:8005          0.0.0.0:*               LISTEN     
tcp        0      0 0.0.0.0:50501           0.0.0.0:*               LISTEN     
tcp        0      0 0.0.0.0:50502           0.0.0.0:*               LISTEN     
tcp        0      0 0.0.0.0:50503           0.0.0.0:*               LISTEN     
tcp        0      0 0.0.0.0:50504           0.0.0.0:*               LISTEN     
tcp        0      0 0.0.0.0:50505           0.0.0.0:*               LISTEN     
tcp        0      0 0.0.0.0:50506           0.0.0.0:*               LISTEN     
tcp        0      0 127.0.0.1:3306          0.0.0.0:*               LISTEN     
tcp        0      0 0.0.0.0:139             0.0.0.0:*               LISTEN     
tcp        0      0 127.0.0.1:11211         0.0.0.0:*               LISTEN     
tcp        0      0 0.0.0.0:50508           0.0.0.0:*               LISTEN     
tcp        0      0 0.0.0.0:8080            0.0.0.0:*               LISTEN     
tcp        0      0 0.0.0.0:45489           0.0.0.0:*               LISTEN     
tcp        0      0 0.0.0.0:21              0.0.0.0:*               LISTEN     
tcp        0      0 0.0.0.0:22              0.0.0.0:*               LISTEN     
tcp        0      0 0.0.0.0:57559           0.0.0.0:*               LISTEN     
tcp        0      0 0.0.0.0:445             0.0.0.0:*               LISTEN     
tcp        0      0 0.0.0.0:50500           0.0.0.0:*               LISTEN     
udp        0      0 0.0.0.0:5353            0.0.0.0:*                         
udp        0      0 0.0.0.0:137             0.0.0.0:*                         
udp        0      0 0.0.0.0:45616           0.0.0.0:*                         
udp        0      0 127.0.0.1:11211         0.0.0.0:*                         
Active UNIX domain sockets (only servers)
Proto RefCnt Flags       Type       State         I-Node   Path
unix  2      [ ACC ]     STREAM     LISTENING     2416     @/com/ubuntu/upstart
unix  2      [ ACC ]     STREAM     LISTENING     3211     /var/run/dbus/system_bus_socket
unix  2      [ ACC ]     STREAM     LISTENING     4059     /var/run/mysqld/mysqld.sock
unix  2      [ ACC ]     STREAM     LISTENING     3300     /var/run/avahi-daemon/socket

Here's alfresco.log (without all the debug settings):
Code:
# cat alfresco.log
11:08:02,349 INFO  [org.alfresco.config.JndiPropertiesFactoryBean] Loading properties file from class path resource [alfresco/repository.properties]
11:08:02,351 INFO  [org.alfresco.config.JndiPropertiesFactoryBean] Loading properties file from class path resource [alfresco/domain/transaction.properties]
11:08:02,351 INFO  [org.alfresco.config.JndiPropertiesFactoryBean] Loading properties file from file [/opt/alf2/tomcat/webapps/alfresco/WEB-INF/classes/alfresco/module/tests/alfresco-global.properties]
11:08:02,352 INFO  [org.alfresco.config.JndiPropertiesFactoryBean] Loading properties file from file [/opt/alf2/tomcat/webapps/alfresco/WEB-INF/classes/alfresco/module/test/alfresco-global.properties]
11:08:02,352 INFO  [org.alfresco.config.JndiPropertiesFactoryBean] Loading properties file from URL [file:/opt/alf2/tomcat/shared/classes/alfresco-global.properties]
11:08:02,422 INFO  [org.alfresco.config.JndiPropertyPlaceholderConfigurer] Loading properties file from class path resource [alfresco/alfresco-shared.properties]
11:08:27,359 INFO  [org.springframework.extensions.webscripts.TemplateProcessorRegistry] Registered template processor Repository Template Processor for extension ftl
11:08:27,361 INFO  [org.springframework.extensions.webscripts.ScriptProcessorRegistry] Registered script processor Repository Script Processor for extension js
11:08:37,783 INFO  [org.alfresco.repo.domain.schema.SchemaBootstrap] Schema managed by database dialect org.hibernate.dialect.MySQLInnoDBDialect.
11:08:40,048 INFO  [org.alfresco.repo.domain.schema.SchemaBootstrap] No changes were made to the schema.
11:08:40,652 INFO  [org.alfresco.repo.management.subsystems.ChildApplicationContextFactory] Starting 'sysAdmin' subsystem, ID: [sysAdmin, default]
11:08:40,691 INFO  [org.alfresco.config.JndiPropertyPlaceholderConfigurer] Loading properties file from class path resource [alfresco/alfresco-shared.properties]
11:08:40,715 INFO  [org.alfresco.repo.management.subsystems.ChildApplicationContextFactory] Startup of 'sysAdmin' subsystem, ID: [sysAdmin, default] complete
11:08:43,468 INFO  [org.alfresco.repo.management.subsystems.ChildApplicationContextFactory] Starting 'thirdparty' subsystem, ID: [thirdparty, default]
11:08:43,487 INFO  [org.alfresco.config.JndiPropertyPlaceholderConfigurer] Loading properties file from class path resource [alfresco/alfresco-shared.properties]
11:08:43,754 INFO  [org.alfresco.repo.management.subsystems.ChildApplicationContextFactory] Startup of 'thirdparty' subsystem, ID: [thirdparty, default] complete
11:08:43,754 INFO  [org.alfresco.repo.management.subsystems.ChildApplicationContextFactory] Starting 'OOoDirect' subsystem, ID: [OOoDirect, default]
11:08:43,775 INFO  [org.alfresco.config.JndiPropertyPlaceholderConfigurer] Loading properties file from class path resource [alfresco/alfresco-shared.properties]
11:08:44,234 WARN  [org.alfresco.util.OpenOfficeConnectionTester] An initial OpenOffice connection could not be established.
11:08:44,256 INFO  [org.alfresco.repo.management.subsystems.ChildApplicationContextFactory] Startup of 'OOoDirect' subsystem, ID: [OOoDirect, default] complete
11:08:47,317 WARN  [org.alfresco.repo.admin.ConfigurationChecker] The Alfresco 'dir.root' property is set to a relative path './alf_data'.  'dir.root' should be overridden to point to a specific folder.
11:08:47,317 INFO  [org.alfresco.repo.admin.ConfigurationChecker] The Alfresco root data directory ('dir.root') is: ./alf_data
11:08:47,397 INFO  [org.alfresco.repo.admin.patch.PatchExecuter] Checking for patches to apply ...
11:08:48,088 INFO  [org.alfresco.repo.admin.patch.PatchExecuter] No patches were required.
11:08:49,119 DEBUG [org.alfresco.repo.module.ModuleServiceImpl] Found 0 modules:
   Modules: {}
11:08:49,119 INFO  [org.alfresco.repo.module.ModuleServiceImpl] Found 0 module(s).
11:08:49,144 INFO  [org.alfresco.repo.management.subsystems.ChildApplicationContextFactory] Starting 'fileServers' subsystem, ID: [fileServers, default]
11:08:49,159 INFO  [org.alfresco.config.JndiPropertyPlaceholderConfigurer] Loading properties file from class path resource [alfresco/alfresco-shared.properties]
11:08:49,411 INFO  [org.alfresco.repo.management.subsystems.ChildApplicationContextFactory] Starting 'Authentication' subsystem, ID: [Authentication, managed, alfrescoNtlm1]
11:08:49,432 INFO  [org.alfresco.config.JndiPropertyPlaceholderConfigurer] Loading properties file from class path resource [alfresco/alfresco-shared.properties]
11:08:49,692 INFO  [org.alfresco.repo.management.subsystems.ChildApplicationContextFactory] Startup of 'Authentication' subsystem, ID: [Authentication, managed, alfrescoNtlm1] complete
11:08:49,815 INFO  [org.alfresco.repo.management.subsystems.ChildApplicationContextFactory] Startup of 'fileServers' subsystem, ID: [fileServers, default] complete
11:08:49,815 INFO  [org.alfresco.repo.management.subsystems.ChildApplicationContextFactory] Starting 'imap' subsystem, ID: [imap, default]
11:08:49,881 INFO  [org.alfresco.config.JndiPropertyPlaceholderConfigurer] Loading properties file from class path resource [alfresco/alfresco-shared.properties]
11:08:50,040 INFO  [org.alfresco.repo.management.subsystems.ChildApplicationContextFactory] Startup of 'imap' subsystem, ID: [imap, default] complete
11:08:50,040 INFO  [org.alfresco.repo.management.subsystems.ChildApplicationContextFactory] Starting 'email' subsystem, ID: [email, outbound]
11:08:50,052 INFO  [org.alfresco.config.JndiPropertyPlaceholderConfigurer] Loading properties file from class path resource [alfresco/alfresco-shared.properties]
11:08:50,126 INFO  [org.alfresco.repo.management.subsystems.ChildApplicationContextFactory] Startup of 'email' subsystem, ID: [email, outbound] complete
11:08:50,127 INFO  [org.alfresco.repo.management.subsystems.ChildApplicationContextFactory] Starting 'email' subsystem, ID: [email, inbound]
11:08:50,149 INFO  [org.alfresco.config.JndiPropertyPlaceholderConfigurer] Loading properties file from class path resource [alfresco/alfresco-shared.properties]
11:08:50,253 WARN  [org.springframework.beans.GenericTypeAwarePropertyDescriptor] Invalid JavaBean property 'blockedSenders' being accessed! Ambiguous write methods found next to actually used [public void org.alfresco.email.server.EmailServer.setBlockedSenders(java.util.List)]: [public void org.alfresco.email.server.EmailServer.setBlockedSenders(java.lang.String)]
11:08:50,254 WARN  [org.springframework.beans.GenericTypeAwarePropertyDescriptor] Invalid JavaBean property 'allowedSenders' being accessed! Ambiguous write methods found next to actually used [public void org.alfresco.email.server.EmailServer.setAllowedSenders(java.util.List)]: [public void org.alfresco.email.server.EmailServer.setAllowedSenders(java.lang.String)]
11:08:50,321 INFO  [org.alfresco.repo.management.subsystems.ChildApplicationContextFactory] Startup of 'email' subsystem, ID: [email, inbound] complete
11:08:50,321 INFO  [org.alfresco.repo.management.subsystems.ChildApplicationContextFactory] Starting 'googledocs' subsystem, ID: [googledocs, default]
11:08:50,387 INFO  [org.alfresco.config.JndiPropertyPlaceholderConfigurer] Loading properties file from class path resource [alfresco/alfresco-shared.properties]
11:08:50,908 INFO  [org.alfresco.repo.management.subsystems.ChildApplicationContextFactory] Startup of 'googledocs' subsystem, ID: [googledocs, default] complete
11:08:50,909 INFO  [org.alfresco.repo.usage.UserUsageTrackingComponent] Enabled - calculate missing user usages ...
11:08:50,949 INFO  [org.alfresco.repo.usage.UserUsageTrackingComponent] Found 0 users to recalculate
11:08:50,949 INFO  [org.alfresco.repo.usage.UserUsageTrackingComponent] ... calculated missing usages for 0 users
11:08:50,949 INFO  [org.alfresco.repo.management.subsystems.ChildApplicationContextFactory] Starting 'Synchronization' subsystem, ID: [Synchronization, default]
11:08:51,003 INFO  [org.alfresco.config.JndiPropertyPlaceholderConfigurer] Loading properties file from class path resource [alfresco/alfresco-shared.properties]
11:08:51,048 INFO  [org.alfresco.repo.management.subsystems.ChildApplicationContextFactory] Startup of 'Synchronization' subsystem, ID: [Synchronization, default] complete
11:08:51,082 INFO  [org.alfresco.service.descriptor.DescriptorService] Alfresco JVM - v1.6.0_20-b02; maximum heap size 989.875MB
11:08:51,082 INFO  [org.alfresco.service.descriptor.DescriptorService] Alfresco started (Community): Current version 3.3.0 (g 2860) schema 4100 - Originally installed version 3.3.0 (g 2860) schema 4100
11:09:14,588 INFO  [org.springframework.extensions.webscripts.DeclarativeRegistry] Registered 340 Web Scripts (+0 failed), 576 URLs
11:09:14,588 INFO  [org.springframework.extensions.webscripts.DeclarativeRegistry] Registered 2 Package Description Documents (+0 failed)
11:09:14,588 INFO  [org.springframework.extensions.webscripts.DeclarativeRegistry] Registered 1 Schema Description Documents (+0 failed)
11:09:14,589 INFO  [org.springframework.extensions.webscripts.AbstractRuntimeContainer] Initialised Repository Web Script Container (in 16254.5625ms)
11:09:14,590 INFO  [org.springframework.extensions.webscripts.TemplateProcessorRegistry] Registered template processor freemarker for extension ftl
11:09:14,591 INFO  [org.springframework.extensions.webscripts.ScriptProcessorRegistry] Registered script processor javascript for extension js
11:09:23,584 INFO  [org.springframework.extensions.webscripts.DeclarativeRegistry] Registered 227 Web Scripts (+0 failed), 235 URLs
11:09:23,585 INFO  [org.springframework.extensions.webscripts.DeclarativeRegistry] Registered 8 Package Description Documents (+0 failed)
11:09:23,585 INFO  [org.springframework.extensions.webscripts.DeclarativeRegistry] Registered 0 Schema Description Documents (+0 failed)
11:09:23,741 INFO  [org.springframework.extensions.webscripts.AbstractRuntimeContainer] Initialised Spring Surf Container Web Script Container (in 2425.0603ms)
11:09:23,904 INFO  [org.springframework.extensions.webscripts.TemplateProcessorRegistry] Registered template processor freemarker for extension ftl
11:09:23,993 INFO  [org.springframework.extensions.webscripts.ScriptProcessorRegistry] Registered script processor javascript for extension js
11:09:24,044 INFO  [org.springframework.extensions.webscripts.TemplateProcessorRegistry] Registered template processor freemarker for extension ftl
11:09:24,048 INFO  [org.springframework.extensions.webscripts.ScriptProcessorRegistry] Registered script processor javascript for extension js
11:09:24,113 INFO  [org.springframework.extensions.webscripts.TemplateProcessorRegistry] Registered template processor freemarker for extension ftl
11:09:24,124 INFO  [org.springframework.extensions.webscripts.ScriptProcessorRegistry] Registered script processor javascript for extension js
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Tags
alfresco, cifs

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problem install perl modules Cirox Installation/Configuration 10 16th May 2007 16:04
After Install: Mail not working and FTP strange Raffnix Installation/Configuration 24 8th January 2007 15:51
Debian 3.1 install - Autoresponder not working jockstrap Installation/Configuration 4 15th July 2006 12:58
VSFTPD is not working after install the ISPConfig gimhan90 Server Operation 8 3rd February 2006 09:25
Mandriva 10.2 Perfect Setup Install Problems... ctroyp Installation/Configuration 12 30th December 2005 16:04


All times are GMT +2. The time now is 14:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.