#1  
Old 27th August 2010, 18:15
vaiojunkie vaiojunkie is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default Ubuntu iSCSI lun backup

I've followed the howto and successfully setup iSCSI Initiator and Targets. I'm exporting lvm2 logical volumes over iSCSI and the Initiator is a Xen server pool on which I have installed a Debian VM for testing. That part works well but the trouble I'm having now is backing up the LUN/LVM using LVM snapshots.

I created a LVM snapshot OK but when I try to mount it I get the following error

Code:
root@nas1:/home/wayne# mount /dev/vg0/lun1snap /mnt/lun1snap
mount: unknown filesystem type 'LVM2_member'
The layers I have are thus

Code:
LVM group = vg0
LVM lv = /dev/vg0/storage_lun1
LVM lv snapshot = /dev/vg0/lun1snap
ISCSI target = Lun 0 Path=/dev/vg0/storage_lun1,Type=fileio
The data I'm trying to backup is the VM image files and not the partitions within the VM's as I would like to be able to restore the whole VM if needed but I'm lost in the layers!

Thanks for reading.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem send/receive Courier+Postfix+Squirrelmail Pirk Installation/Configuration 2 21st May 2010 13:26
Connection timed out on intermail outgoing mails gouravgarg Server Operation 6 5th March 2010 20:31
Online Backup : What do you use and how do you setup it ? XZed Technical 5 4th January 2010 18:02
Unbale to login to Postfix from webmail wasimriz HOWTO-Related Questions 5 6th April 2009 13:49
Problem on restart bind9 satimis Server Operation 6 30th October 2007 02:01


All times are GMT +2. The time now is 09:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.