Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 25th August 2010, 12:42
raiman raiman is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ISPConfig 3 problems with autoresponder

Hi all, first sorry for bad english.

i have problems with autoresponder, it doesnt work.
OS: CentOS 5.5 upgraded from 5.4
ISPConfig first installed 3.0.1.9, now updated to 3.0.2.2
For installation i used this tutorial http://howtoforge.net/perfect-server...64-ispconfig-3
When i first activated autoresponder and send mail to that mailbox i got response from mail server:
The mail system
<test1@opensuse.lt>: Command died with status 255: "/usr/bin/maildrop". Command
output: *** glibc detected *** mailbot: free(): invalid pointer: 0xbfb6bcc9
*** ======= Backtrace: ========= /lib/i686/nosegneg/libc.so.6[0x1dd1e5]
/lib/i686/nosegneg/libc.so.6(cfree+0x59)[0x1dd629] mailbot[0x804aa13]
/lib/i686/nosegneg/libc.so.6(__libc_start_main+0xdc)[0x188e9c]
mailbot[0x8049631] ======= Memory map: ======== 00154000-0016f000 r-xp
00000000 ca:02 1438990 /lib/ld-2.5.so 0016f000-00170000 r--p 0001a000
ca:02 1438990 /lib/ld-2.5.so 00170000-00171000 rw-p 0001b000 ca:02
1438990 /lib/ld-2.5.so 00173000-002c9000 r-xp 00000000 ca:02 1439062
/lib/i686/nosegneg/libc-2.5.so 002c9000-002cb000 r--p 00155000 ca:02
1439062 /lib/i686/nosegneg/libc-2.5.so 002cb000-002cc000 rw-p 00157000
ca:02 1439062 /lib/i686/nosegneg/libc-2.5.so 002cc000-002cf000 rw-p
002cc000 00:00 0 002e7000-002ed000 r-xp 00000000 ca:02 697779
/usr/lib/libgdbm.so.2.0.0 002ed000-002ee000 rw-p 00005000 ca:02 697779
/usr/lib/libgdbm.so.2.0.0 005b8000-005e8000 r-xp 00000000 ca:02 697281
/usr/lib/libidn.so.11.5.19 005e8000-005e9000 rw-p 0002f000 ca:02 697281
/usr/lib/libidn.so.11.5.19 00a00000-00a01000 r-xp 00a00000 00:00 0
[vdso] 063b9000-063c4000 r-xp 00000000 ca:02 1439884
/lib/libgcc_s-4.1.2-20080825.so.1 063c4000-063c5000 rw-p 0000a000 ca:02
1439884 /lib/libgcc_s-4.1.2-20080825.so.1 08048000-08159000 r-xp
00000000 ca:02 699679 /usr/bin/mailbot 08159000-0815d000 rw-p 00111000
ca:02 699679 /usr/bin/mailbot 08e50000-08e71000 rw-p 08e50000 00:00 0
b7f31000-b7f32000 rw-p b7f31000 00:00 0 b7f3d000-b7f3e000 rw-p b7f3d000
00:00 0 b7f3f000-b7f42000 rw-p b7f3f000 00:00 0 bfb57000-bfb6c000 rw-p
bffea000 00:00 0 [stack] WARN: quota string '2097152000' not
parseable

Then i turned off autoresponder and enabled it again, now i dont get that error mail, but autoresponder dont work to. When i activate autoresponder on mailbox, in /var/vmail/mailfilter/domain_name/user_name is created files *.autoresponder and *vacation.msg. When i try send mail to that mailbox i dont get autoreply, postfix log didnt shows any errors, in /var/vmail/mailfilter/domain_name/user_name file .cache not created. Postfix log:

Aug 25 12:37:42 hostas postfix/smtpd[1326]: connect from unknown[127.0.0.1]
Aug 25 09:37:42 hostas postfix/smtpd[1326]: 35DD890063: client=unknown[127.0.0.1]
Aug 25 12:37:42 hostas postfix/cleanup[1314]: 35DD890063: message-id=<42751.192.168.1.16.1282729060.squirrel@192.168 .1.190>
Aug 25 12:37:42 hostas postfix/qmgr[1656]: 35DD890063: from=<none@opensuse.lt>, size=1393, nrcpt=1 (queue active)
Aug 25 12:37:42 hostas amavis[1684]: (01684-05) Passed CLEAN, MYNETS LOCAL [127.0.0.1] [127.0.0.1] <none@opensuse.lt> -> <test1@opensuse.lt>, Message-ID: <42751.192.168.1.16.1282729060.squirrel@192.168.1. 190>, mail_id: 5OjrkQx7H6K1, Hits: -1, size: 958, queued_as: 35DD890063, 1277 ms
Aug 25 12:37:42 hostas postfix/smtp[1318]: DD9709011E: to=<test1@opensuse.lt>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=1.5, delays=0.15/0.05/0.04/1.2, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 Ok, id=01684-05, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as 35DD890063)
Aug 25 12:37:42 hostas postfix/qmgr[1656]: DD9709011E: removed
Aug 25 09:37:42 hostas postfix/smtpd[1326]: disconnect from unknown[127.0.0.1]
Aug 25 12:37:42 hostas postfix/pipe[1328]: 35DD890063: to=<test1@opensuse.lt>, relay=maildrop, delay=0.42, delays=0.07/0.07/0/0.28, dsn=2.0.0, status=sent (delivered via maildrop service)
Aug 25 12:37:42 hostas postfix/qmgr[1656]: 35DD890063: removed

Maybe someone can help me with this problem ?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 25th August 2010, 14:05
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,421
Thanks: 834
Thanked 5,500 Times in 4,329 Posts
Default

Please see here:

http://www.howtoforge.com/forums/arc...p/t-33793.html
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 26th August 2010, 08:43
raiman raiman is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
Ty for answer, i commented out MYSQL_QUOTA_FIELD quota, restarted service but still getting the same error.


here is my authmysaqlrc file content:

MYSQL_SERVER localhost
MYSQL_USERNAME ispconfig
MYSQL_PASSWORD xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
MYSQL_PORT 0
MYSQL_DATABASE dbispconfig
MYSQL_USER_TABLE mail_user
MYSQL_CRYPT_PWFIELD password
#MYSQL_CLEAR_PWFIELD password
MYSQL_UID_FIELD uid
MYSQL_GID_FIELD gid
MYSQL_LOGIN_FIELD email
MYSQL_HOME_FIELD homedir
MYSQL_MAILDIR_FIELD maildir
#MYSQL_NAME_FIELD
#MYSQL_QUOTA_FIELD quota
MYSQL_QUOTA_FIELD concat(quota,'S')
#MYSQL_WHERE_CLAUSE access='y'
Reply With Quote
  #4  
Old 26th August 2010, 08:58
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,421
Thanks: 834
Thanked 5,500 Times in 4,329 Posts
Default

ensure that you restarted the courier-authdaemon service.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 26th August 2010, 09:21
raiman raiman is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
ensure that you restarted the courier-authdaemon service.
I restarted courier-authlib, when results in logs was the same i just rebooted vm and still the same error occurs.
Reply With Quote
  #6  
Old 26th August 2010, 15:38
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,421
Thanks: 834
Thanked 5,500 Times in 4,329 Posts
Default

Have you selected "y" when the ispconfig installer asked you if the services shall be reconfigured?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #7  
Old 27th August 2010, 07:44
raiman raiman is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
Have you selected "y" when the ispconfig installer asked you if the services shall be reconfigured?
Yes, services was reconfigured. Maybe there is a problem with my mistake when i skiped tutorial part where i need to uninstall dovecot ? I had problems with postfix after upgrade becouse dovecot. How can i run service reconfiguration again ?
Reply With Quote
  #8  
Old 1st September 2010, 12:53
raiman raiman is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

So my solution was: removed courier, maildrop etc. installed dovecot using this http://www.howtoforge.com/perfect-se...64-ispconfig-3 manual, reinstalled ispconfig 3, in /etc/dovecot-sql.conf changed query from

user_query = SELECT email as user, maildir as home, CONCAT(maildir, '/Maildir') as mail, uid, gid, CONCAT('maildir:storage=', floor(quota/1024)) AS quota, CONCAT(maildir, '/.sieve') as sieve FROM mail_user WHERE email = '%u' AND disable%Ls = 'n'

to

user_query = SELECT email as user, homedir, maildir as mail, uid, gid, CONCAT('maildir:storage=', floor(quota/1024)) AS quota, CONCAT(maildir, '/.sieve') as sieve FROM mail_user WHERE email = '%u' AND disable%Ls = 'n'

and all works fine, autoresponder works to.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig 3 - CentOS 5.4 - SSL Problems!?! owainbaber Installation/Configuration 4 26th July 2011 17:12
Problems after upgrading ISPconfig from 3.0.1.6 to 3.0.2.1 sheshes Installation/Configuration 11 22nd April 2010 10:01
Ftp problems timeout reny2000 General 6 23rd December 2009 11:09
Problems with ISPConfig 2.2.33 Golden Installation/Configuration 2 18th September 2009 19:10
ISPConfig 3.0.0.5 Beta Released till General 77 23rd July 2008 12:14


All times are GMT +2. The time now is 16:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.