#1  
Old 4th August 2010, 14:04
kelmos kelmos is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 5
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Ntop 4 on Ubuntu

Hi,

Has anyone compiled NTOP 4 on their systems yet? I've installed all dependencies and yet still get errors.

Ubuntu Server 8.04
NTOP 4
Python 2.7

Problem:
When running ./configure for ntop, I get an error, or warning, stating that Python 2.6 or newer needs to be installed.

I've installed Python 2.6.4 and then 2.6.5 and then ended up with 2.7.

Here's what happens after running "make" for Ntop:

Quote:
/usr/bin/ld: /usr/local/lib/libpython2.7.a(boolobject.o): relocation R_X86_64_32 against `_Py_ZeroStruct' can not be used when making a shared object; recompile with -fPIC
/usr/local/lib/libpython2.7.a: could not read symbols: Bad value
collect2: ld returned 1 exit status
make[2]: *** [libntopreport.la] Error 1
make[2]: Leaving directory `/root/ntop-4.0'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/root/ntop-4.0'
make: *** [all] Error 2
Anyone else got this problem before? If so, how did you manage to fix it?

I don't want to install Python3 just yet as I don't know if Ntop will support it yet.

Thanks,
K
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 5th August 2010, 15:09
falko falko is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Please install python-all-dev and try again.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
kelmos (5th August 2010)
  #3  
Old 5th August 2010, 15:33
kelmos kelmos is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 5
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

It's not the first time something gets fixed by one small dependency.

Thanks Falko.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem send/receive Courier+Postfix+Squirrelmail Pirk Installation/Configuration 2 21st May 2010 13:26
Connection timed out on intermail outgoing mails gouravgarg Server Operation 6 5th March 2010 20:31
Unbale to login to Postfix from webmail wasimriz HOWTO-Related Questions 5 6th April 2009 13:49
Problem on restart bind9 satimis Server Operation 6 30th October 2007 02:01
Log for Debugging jwan Installation/Configuration 5 27th October 2006 14:34


All times are GMT +2. The time now is 12:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.