Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Technical

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 3rd August 2010, 18:51
Rapid2214 Rapid2214 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 105
Thanks: 3
Thanked 5 Times in 5 Posts
 
Question Ping time Hub vs. Computer

Hello,
Just doing a couple of ping tests today, i have a network (192.168.11.0).

All connections are CAT 6 and all tests are from the same machine.

Here is the setup:

Computer -> Router/Hub <- Server

If i ping my Server i get a ping time of 0.19ms.
Yet if i ping my router i get a ping time of 0.51ms.

How is this possible, if the ping request has to go though the router before getting to the receiving machine?

Surely it should be around 0.7ms to ping my server due to the latency of the router...

Any ideas, i am quite confused?

Marty
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Multiple Segment Router Setup - Not forwarding Packets jkane1517 Server Operation 4 3rd August 2010 19:48
power failure caused ISPConfig to start up with a weird problem FOBioPatel Installation/Configuration 10 23rd August 2008 01:58
Facing problem with ICMP (ping request) princeu28 Installation/Configuration 5 14th August 2008 00:13
Facing problem with ICMP (ping request) princeu28 Kernel Questions 1 13th August 2008 23:58
Slow connection to FC6 system post-LAMP install? cfspence Installation/Configuration 8 29th January 2008 19:09


All times are GMT +2. The time now is 21:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.