#1  
Old 1st August 2010, 21:21
ZeroEnna ZeroEnna is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 74
Thanks: 9
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Mail ends up marked as spam

Hey guys,

I am using the "Perfect Server Debian Lenny" for quite a while now. So I find many mails ending up as spam-.tagged in GMX Mailboxes. So my questions is

1. What is causing this?
2. What can I do?

I use the same setup that is done in the Tutorial, without any modifcations.

Hope you can help me.

Kind regards

ZeroEnna
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 1st August 2010, 21:44
kwickcut kwickcut is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: nj usa
Posts: 223
Thanks: 14
Thanked 11 Times in 10 Posts
Default

do you have a static ip or dynamic ip... i have read that most emails that come from dynamic ip will seen as spam
Reply With Quote
  #3  
Old 1st August 2010, 21:47
ZeroEnna ZeroEnna is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 74
Thanks: 9
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Hello,

no it is a static IP, my server is hosted at strato.de, and I never experienced any problems regarding DNS. But yeah, I heard about that issue, too.

Kind Regards

Zero
Reply With Quote
  #4  
Old 2nd August 2010, 15:09
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Please check if your server is blacklisted: http://mxtoolbox.com/blacklists.aspx
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
ZeroEnna (13th December 2010)
  #5  
Old 2nd August 2010, 15:43
ZeroEnna ZeroEnna is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 74
Thanks: 9
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Hello,

thank you for your reply. The result was negative, the server is not blacklisted.

Thanks

ZeroEnna

EDIT: I learned an intereting thing when looking up MX Record:

kibofm.de MX preference = 10, mail exchanger = h1613377.stratoserver.net.kibofm.de

kibofm.de nameserver = ns2.stratoserver.net
kibofm.de nameserver = ns.stratoserver.net
h1613377.stratoserver.net.kibofm.de internet address = 85.214.74.191
ns.stratoserver.net internet address = 81.169.163.40
ns2.stratoserver.net internet address = 81.169.148.41

interesting part is : h1613377.stratoserver.net.kibofm.de internet address = 85.214.74.191

hostname is h1613377.stratoserver.net, domain is kibofm.de. Why are these to informations attached?

Last edited by ZeroEnna; 2nd August 2010 at 15:50.
Reply With Quote
  #6  
Old 3rd August 2010, 17:23
koressak koressak is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Prague, Czech Republic
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

When did it start happening?

I also experienced mail going out from my mailserver to be marked as a spam. It was a result after letting few users from inside our network to use the mailserver.

Actually I didn't find a solution, for the "spam score" for my server is beyond my control. And I would like also to ask, what can be done about it? (besides calling isp and trying to persuade him, that I'm not a spammer.)
Reply With Quote
  #7  
Old 3rd August 2010, 17:49
ZeroEnna ZeroEnna is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 74
Thanks: 9
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

Well, THIS was the best example for a layer 8 problem!

As I suggested in the previous post, the hostname in the DNS Query looked strange.

Here's the problem/solution.

The result for nslookup -querytype=mx was:

hostname.providerdomain.tld.mydomain.tld

hostname (which is correct) just attached my domain at the end (which is wrong, as the dns query doesn't give out the same as the reverse dns query)

Okay, now I fixed it, and no mail is bounced or anything else. Just a problem with corrupt headers, but this is also a layer 8 problem, as only mails sent by a do-it-yourself-contact-form have corrupt header.

Thanks for your help.

Kind Regards


Zero
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Postfix problem and few questions Gimly Installation/Configuration 12 7th July 2009 17:27
Postfix + postfixadmin = SMTP errors... Rashef Server Operation 4 25th June 2009 17:12
just the last step...and it works. Postfix...need help config. ubuntusr Installation/Configuration 1 5th January 2009 10:50
Problem with dcc-client installation (Postfix) swap-as Installation/Configuration 9 18th September 2008 21:47
Ubuntu 8.04 Spamsnake - all SA scores 0.00 Thomas_Powers HOWTO-Related Questions 23 24th June 2008 18:37


All times are GMT +2. The time now is 17:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.