Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #81  
Old 19th April 2010, 19:18
miththu miththu is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

So postfix to work fine fonaly i use this into my lan, but when i go out of my office and i to connect width my notebook by dialup internt connection i can't to send email to external at my domain, becouse i recived the error 554 relay access denied
__________________
Web Design
Reply With Quote
Sponsored Links
  #82  
Old 21st July 2010, 15:02
j.smith1981 j.smith1981 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 63
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Question

Im having a much the same problem.

This is the error I am getting:

Quote:
Jul 20 21:33:40 centos postfix/smtpd[13790]: NOQUEUE: reject: RCPT from unknown[192.168.0.3]: 554 <mygoogleemail@googlemail.com>: Relay access denied; from=<myuser@myserverdomain.com> to=<myuser@googlemail.com> proto=ESMTP helo=<hsjsmith01>
But when I try and send using my working computer (the one I work off to create solutions to things etc) it comes up with the above message, but when I tried going to send a test email to my gmail.com address from work, it works fine.

Can someone shed some light on as to why this should work and the one from my LAN doesnt?

Its kinda weird lol, any helps wonderfully appreciated though as usual!

Jeremy.
Reply With Quote
  #83  
Old 22nd July 2010, 15:45
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Please make sure that "Server requires authentication" is enabled in your email client.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #84  
Old 22nd July 2010, 16:24
j.smith1981 j.smith1981 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 63
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Question

Quote:
Originally Posted by falko View Post
Please make sure that "Server requires authentication" is enabled in your email client.
How come this didnt happen before?

Like previously I used to send out emails without having to do this, just curious really though not complaining (have always generally done that anyways so doesnt really bother me).

Anyways take care and thanks,
Jez
Reply With Quote
  #85  
Old 23rd July 2010, 14:40
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by j.smith1981 View Post
How come this didnt happen before?
If the client PC is listed in mynetworks in /etc/postfix/main.cf, then the client PC doesn't have to authenticate.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #86  
Old 23rd July 2010, 16:32
j.smith1981 j.smith1981 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 63
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Question

Quote:
Originally Posted by falko View Post
If the client PC is listed in mynetworks in /etc/postfix/main.cf, then the client PC doesn't have to authenticate.
Ahh ok, but (not that I have been making notes if I have or not being doing this lol), but did this start just happening or would it always have done?

Just out of interest.

Very informative though thanks falko, your a pure genius!
Reply With Quote
  #87  
Old 26th December 2010, 07:17
billykk billykk is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Virtual Domain can't send to outside

Dear All

I am a newbie of postfix .
now I have a mail server using Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAssassin, ClamAV) on Ubuntu 10.0.4.

First everything working fine if I using only a single domain(ex: primary.com) .
but after that I hosting a virtual domain (ex, myvirtual.com), myvirtual.com can revice email but can't send to outside world (and I got error msg like below )
Dec 26 11:34:35 mail postfix/smtpd[1741]: NOQUEUE: reject: RCPT from unknown[203.144.95.155]: 554 5.7.1 <billy@gmail.com>: Relay access denied; from=<XXX@myvirtual.com> to=<billy@gmail.com> proto=ESMTP helo=<BlueSky007>

any one please help me to resolve this problem .

I am looking forwards to hearing from you soon.
Thank you beforehand
Reply With Quote
  #88  
Old 27th December 2010, 22:10
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Did you enable "Server requires authentication" in your email client?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #89  
Old 8th January 2011, 03:26
kmullen kmullen is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 33
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Same problem here. Relay access denied.

This server has been running for over 6 months with no issues. About 5 days ago my customers were no longer able to send emails.

Yes, they all have "My outbound server requires authentication", and have had since the beginning.

There have been no updates installed for about 2 months.

Used tutorial at http://www.howtoforge.com/perfect-se...at-ispconfig-3

The Outlook Clients pass the "Send/Receive" test built into the client, but continue to receive Relay access denied.

Ubuntu Server 10.10
ISPConfig 3
Reply With Quote
  #90  
Old 8th January 2011, 15:33
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
 
Default

Are there any errors in your mail log (in the /var/log/ directory)?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Relay access denied maxx Installation/Configuration 17 4th April 2011 13:34
Access denied in phpMyAdmin linuxfast General 1 21st September 2005 17:08
Access Denied on Port: 81 nandhu Installation/Configuration 2 10th August 2005 15:05


All times are GMT +2. The time now is 12:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.