Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 16th July 2010, 10:46
karlwolff karlwolff is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Package installed but dependecy missing

Greets.
I've installed rrdtools, in /opt/rrdtools following the guidelines (compiling etc. etc). It works fine.
Now i have to install perl-rrdtools. The package comes as rpm and requires to have rrdtools installed: the installation fails since some dependencies are missing. In fact it doesnt see the folder/installation of rrdtools.

There is a way to add the rrdtool package to the list to the other rpm packages? Or there is some other workaround to get the perl-rrdtool installed?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 17th July 2010, 14:06
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Try
Code:
yum install perl-rrdtools
That should pull in all dependencies.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 17th July 2010, 20:35
karlwolff karlwolff is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

In the end, i added the RPMforge repository, installed a slightly more recent version of rrdtools and then the perl-rrdtools.
All worked with no trouble: a simple yum..

Thank you for your answer.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
yum issues el-sid Installation/Configuration 4 10th August 2011 11:01
Squirrelmail login failure Cracklefish Installation/Configuration 9 30th June 2010 20:38
setting up a media server centos 5.2 asphix20 HOWTO-Related Questions 2 9th December 2009 16:37
Problems with Yum following The Perfect Server - CentOS 5.3 x86_64 Guide GOPalmer HOWTO-Related Questions 7 1st July 2009 14:20
Help....package missing sbovisjb1 Installation/Configuration 3 31st March 2006 11:14


All times are GMT +2. The time now is 16:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.