Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 13th June 2010, 18:41
Sinchan Sinchan is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 48
Thanks: 14
Thanked 2 Times in 2 Posts
Question DKIM with amavisd-new installation problem

Hi all,
I have ISPConfig 3.0.2.1 on my debian lenny and now i want to implement domainkeys since all my email marked as ***SPAM*** when received from yahoo email.
I follow perfect debian guide. And in that guide say to install amavisd-new.
Then, now i'll try to follow DKIM FaqForge and IJS's DKIM, but in this DKIM guide thats say amavisd (not amavisd-new).

Since iam never found amavisd command and amavisd.conf, then i'll try like this :
1. Create keys :
Code:
# updatedb
# locate amavisd.conf
/usr/share/doc/amavisd-new/examples/amavisd.conf-default.gz
/usr/share/doc/amavisd-new/examples/amavisd.conf-sample.gz
# which amavisd
# which amavisd-new
/usr/sbin/amavisd-new

# mkdir /etc/amavis/dkim
# amavisd-new genrsa /etc/amavis/dkim/hidden-mydomain-com.key.pem
Private RSA key successfully written to file "/etc/amavis/dkim/hidden-mydomain-com.key.pem" (1024 bits, PEM format)
2. Insert domain keys and enable dkim in /etc/amavis/conf.d/50-user :
Code:
# vi /etc/amavis/conf.d/50-user 
[...]
$inet_socket_port = [10024,10026,9998];
$enable_dkim_signing = 1;
dkim_key('mydomain.com', 'mail', '/etc/amavis/dkim/hidden-mydomain-com.key.pem');
$interface_policy{'10026'} = 'ORIGINATING';
$policy_bank{'ORIGINATING'} = { 
  originating => 1, 
  smtpd_discard_ehlo_keywords => ['8BITMIME'],
};
[...]
3. Restart amavis and postfix service
Code:
# /etc/init.d/amavis restart
Stopping amavisd: amavisd-new.
Starting amavisd: amavisd-new.
unicorn:~# /etc/init.d/postfix reload
Reloading Postfix configuration...done.
4. Show keys and add to TXT DNS Records :
Code:
# amavisd-new showkeys
mail._domainkey.mydomain.com.	3600 TXT (
  "v=DKIM1; p="
  "abcdefg"
  "hijklmn"
  "opqrstu"
  "vwxyz")
In ISPConfig dns, iam insert txt record :
Code:
Hostname : mail._domainkey.mydomain.com.
Text : v=DKIM1; p=abcdefghijklmnopqrstuvwxyz
5. Test keys :
Code:
# amavisd-new testkeys
TESTING: mail._domainkey.mydomain.com => invalid (public key: not available)
Any suggestions about this problem please ?
notes : i already have PTR and SPF record before
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 14th June 2010, 09:07
admins admins is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Switzerland
Posts: 210
Thanks: 6
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Remove DKIM, remove SPF and correct your envirement.
After this work yahoo don't mark you as spam?

Did you checked your IPs in blacklist?

admins
Reply With Quote
  #3  
Old 14th June 2010, 17:08
Sinchan Sinchan is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 48
Thanks: 14
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by admins View Post
Remove DKIM, remove SPF and correct your envirement.
After this work yahoo don't mark you as spam?
Hi Admins, thanks for your reply.
Before I tried using DKIM, I just rely on PTR records.
I try to send email from my google account, and can be received properly without any spam headers. But when sending emails from yahoo accounts, received email deemed as spam.
Then I tried to add the SPF record "v = spf1 a mx -all", but the results obtained from the same as before. Because of this problem, I try DKIM implementation.
And what do you mean with correct my environment? can you more specify with more detail please?

Quote:
Originally Posted by admins View Post
Did you checked your IPs in blacklist?

admins
Yeah, I've checked the server IP address from this website, and the results is clean.

I wish to ask you, why do you suggest for not using DKIM? Is this not a good method to solve this problem?
Reply With Quote
  #4  
Old 14th June 2010, 17:20
admins admins is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Switzerland
Posts: 210
Thanks: 6
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

DKIM is not good, spf is old and not effective.

1. Send a mail to trash (at) mailcarrier(dot)ch so I could check your header and see why you are tagged as spam

Check following:
1. correct A-Record with the name in your domain for your server
2. check if you've a correct PTR-Record
3. delete spf entries
4. delete dkim entries
5. restart services
6. send the mail authentificated
7. Enable the port 587 and use it instead of port 25

send now the mail

admins
Reply With Quote
  #5  
Old 14th June 2010, 18:32
Sinchan Sinchan is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 48
Thanks: 14
Thanked 2 Times in 2 Posts
Wink

hi admins,
thanks again for your reply ..
I've sent two emails.
first, forward ***spam*** messages from my yahoo account, and second, send email from my email client using submission port.
i look forward for your reply and many thanks
Reply With Quote
  #6  
Old 15th June 2010, 18:47
admins admins is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Switzerland
Posts: 210
Thanks: 6
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

now your PTR (Reverse DNS) is active...
Reply With Quote
  #7  
Old 16th June 2010, 04:58
Sinchan Sinchan is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 48
Thanks: 14
Thanked 2 Times in 2 Posts
 
Default

last night i'd try sending email from my Yahoo! account but still no luck
I was sent my second email a few minutes ago. Plz check it out and many thanks for your helps.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
amavisd-new, dkim, domainkeys, postfix

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HAProxy Installation problem Paladinemishakal Installation/Configuration 2 11th November 2008 09:54
Zivios Ubuntu howto - Openldap installation problem vcorreia HOWTO-Related Questions 3 24th September 2008 15:21
Problem with dcc-client installation (Postfix) swap-as Installation/Configuration 9 18th September 2008 20:47
Installation problem: PHP problem? hgoor Installation/Configuration 7 21st August 2005 22:15
Installation Problem _InFeCtOr Installation/Configuration 5 8th August 2005 15:34


All times are GMT +2. The time now is 04:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.