Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #31  
Old 28th February 2008, 13:04
topdog topdog is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: South Africa
Posts: 1,352
Thanks: 0
Thanked 153 Times in 150 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tarasbuljba
So you say that i talk to provider where i rent dedicated server at? :/

Might it be my hostnames? I am all confused about it... On domain i have few A records for subdomains and www. and just domain, on ip reverse lookup i set server.***.com and for second ip server1.***.com

too much linux stuff for me to learn
The problem as you saw with your test is not the server, your server is working properly the only reason you cannot authenticate and send mail is because the windows mail client you are using is brain dead, if you want to continue using windows mail then talk to Microsoft to help you fix the client, our use something else.

But your server is fine as you can see that when you connect to it via telnet you can authenticate.

The problem is the client NOT the server.
__________________
----
http://www.topdog.za.net - Got Linux problems ? - I can help.
http://www.baruwa.org - Try it.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #32  
Old 28th February 2008, 20:54
tarasbuljba tarasbuljba is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 16
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ooo, better

I will test some other client then.. maybe outlook on windows xp on my other pc and i might install thunderbird and test with it too, then i reply here...

Thx

Just a question, this is edit msg

Is this ok for dovecot...? It is different then in that guide because it didn't work before

Code:
auth default {
  # Space separated list of wanted authentication mechanisms:
  #   plain login digest-md5 cram-md5 ntlm rpa apop anonymous gssapi
  mechanisms = plain login
and this in dovecot-sql config

Code:
default_pass_scheme = PLAIN-MD5
...

And one more thing about postfix i noticed, it says no tls in logs, but i have created certificates and path is ok

Code:
smptpd_tls_cert_file = /etc/ssl/server/mail/smtpd.crt
smtpd_tls_key_file = /etc/ssl/server/mail/smtpd.key
smtpd_tls_CAfile = /etc/ssl/server/mail/cacert.pem
this is from log: warning: No server certs available. TLS won't be enabled

Last edited by tarasbuljba; 28th February 2008 at 23:00.
Reply With Quote
  #33  
Old 27th May 2010, 10:59
cnapagoda cnapagoda is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

When I'm sending mail from Telnet. I got Permission Denied Error Message

Code:
May 27 14:27:45 localhost pipe[21486]: fatal: pipe_command: execvp /usr/lib/dovecot/deliver: Permission denied
May 27 14:27:45 localhost pipe[21488]: fatal: pipe_command: execvp /usr/lib/dovecot/deliver: Permission denied
May 27 14:27:45 localhost postfix/pipe[21484]: 8763E900DA: to=<john@example.com>, relay=dovecot, delay=8491, delays=8491/0.05/0/0.03, dsn=4.3.0, status=deferred (temporary failure. Command output: pipe: fatal: pipe_command: execvp /usr/lib/dovecot/deliver: Permission denied )
May 27 14:27:45 localhost postfix/pipe[21485]: 96092900D9: to=<john@example.com>, relay=dovecot, delay=2567, delays=2567/0.03/0/0.03, dsn=4.3.0, status=deferred (temporary failure. Command output: pipe: fatal: pipe_command: execvp /usr/lib/dovecot/deliver: Permission denied )

Any one have idea of this issue?
Reply With Quote
  #34  
Old 28th May 2010, 14:33
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
 
Default

What's the output of
Code:
ls -la /usr/lib/dovecot/
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
procmail can't write Hellbound General 27 8th June 2009 21:51
Filtering emails using Spamassassin and Clamav for Exchange 2000 Server Rocky Server Operation 19 11th March 2008 08:27
The Perfect Setup - Debian Etch (Debian 4.0) some trouble daniel80 HOWTO-Related Questions 26 1st February 2008 16:30
Webmail Relay Error palkat General 17 23rd April 2006 18:12
postfix config jmroth Installation/Configuration 6 18th September 2005 15:58


All times are GMT +2. The time now is 03:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.