Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 5th February 2010, 06:08
jmp51483 jmp51483 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Created sites pointing to /var/www

Hey guys,

I can't seem to figure this out... I've created a site within ISPCONF3, and it's created the proper directory and also created the proper vhost file.. with the following information..


<Directory /var/www/jcpsolutions.net>
AllowOverride None
Order Deny,Allow
Deny from all
</Directory>

<VirtualHost *:80>
DocumentRoot /var/www/clients/client2/web5/web

ServerName jcp.net
ServerAlias www.jcpsolutions.net
ServerAdmin webmaster@jcpsolutions.net

ErrorLog /var/log/ispconfig/httpd/jcpsolutions.net/error.log

ErrorDocument 400 /error/400.html
ErrorDocument 401 /error/401.html
ErrorDocument 403 /error/403.html
ErrorDocument 404 /error/404.html
ErrorDocument 405 /error/405.html
ErrorDocument 500 /error/500.html
ErrorDocument 503 /error/503.html

<Directory /var/www/jcpsolutions.net/web>

However when I browse to www.jcpsolutions.net .. it definitely directs to /var/www/ instead of the given directory. When I restart Apache I am receiving this warning:

[Fri Feb 05 00:06:52 2010] [warn] NameVirtualHost 00.00.00.00:80 has no VirtualHosts
[Fri Feb 05 00:06:52 2010] [warn] NameVirtualHost 00.00.00.00:443 has no VirtualHosts


Anyone have any idea why the url won't load the proper document root?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 5th February 2010, 09:29
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,177
Thanks: 829
Thanked 5,414 Times in 4,257 Posts
Default

Select the IP address instead of * in the website settings.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 11th February 2010, 17:38
jmp51483 jmp51483 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hey Till,

I did this and it did not correct the issue? any other ideas?
Reply With Quote
  #4  
Old 12th February 2010, 08:11
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,177
Thanks: 829
Thanked 5,414 Times in 4,257 Posts
Default

Is the server installed behind a router?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 12th February 2010, 18:36
reeprich reeprich is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 7
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry Same problem

Quote:
However when I browse to www.jcpsolutions.net .. it definitely directs to /var/www/ instead of the given directory. When I restart Apache I am receiving this warning:

[Fri Feb 05 00:06:52 2010] [warn] NameVirtualHost 00.00.00.00:80 has no VirtualHosts
[Fri Feb 05 00:06:52 2010] [warn] NameVirtualHost 00.00.00.00:443 has no VirtualHosts
I have the same problem, but this problem appeared only on two websites, which was created as last.
Another five websites works without problem. Vhost files in /etc/apache2/ seems to be the same for all websites..
ISPConfig3 on Debian Lenny - VMware virtual server...

*** ADDITION - pointing browser to "www.mydomain.com/index.php" works well, but "www.mydomain.com" do this problem ***

Last edited by reeprich; 12th February 2010 at 18:40.
Reply With Quote
  #6  
Old 26th May 2010, 16:04
14nw0lf 14nw0lf is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

reeprich i had the same issue with the
Quote:
NameVirtualHost 00.00.00.00:80 has no VirtualHosts
NameVirtualHost 00.00.00.00:443 has no VirtualHosts
the way i fixed that was editing the httpd.conf file going to section 3 at the very end & delete
Quote:
NameVirtualHost *:80
NameVirtualHost *:443
and that did it for me, ispconfig is new to me still working on it to learn it dont know if that work with every distro, good luck
Reply With Quote
  #7  
Old 26th May 2010, 17:14
yoplait yoplait is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 144
Thanks: 48
Thanked 14 Times in 11 Posts
 
Default

Reeprich, you must have the default index.html page in the web folder, don't you ?
Rename or delete it to have your website working.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
All sites resolve to web root (/var/www) unsichtbare Installation/Configuration 15 23rd December 2007 16:59
DNS not created for new sites robd General 2 4th June 2007 19:52
Change document root after sites created gallen Installation/Configuration 3 21st December 2006 10:42
all sites direct to /var/www 3333 Installation/Configuration 3 29th October 2006 05:36
problem for accessing created sites ericli Server Operation 1 26th November 2005 09:47


All times are GMT +2. The time now is 21:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.