Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #51  
Old 3rd May 2010, 13:42
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

I've added the debian-volatile repo in chapter 7 on http://www.howtoforge.com/perfect-se...-ispconfig3-p3
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
SamTzu (29th May 2010)
Sponsored Links
  #52  
Old 7th May 2010, 13:37
voltron81 voltron81 is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 292
Thanks: 1
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

Ok I've upgrade the system and now clamav seems to be ok.
Anyway I can see now that the /var folder is going out of space...
Code:
/dev/sda6	xfs	4.7G	4.2G	514M	90%	/var
How is possible?

How can I solve it?

Thanks
Michele
Reply With Quote
  #53  
Old 7th May 2010, 16:17
voltron81 voltron81 is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 292
Thanks: 1
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

No that's another issue...
I've speak about that here: http://www.howtoforge.com/forums/sho...558#post227558

thanks
Michele
Reply With Quote
  #54  
Old 18th May 2010, 11:28
voltron81 voltron81 is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 292
Thanks: 1
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

Hi to everybody.
I'm managing 2 mailserver with ISPConfig 3.0.1.6 and the configuration of both is exatly the same.
As I said before, I've upgrade the systems, so that I don't have anymore all the email with viruses in the queue.

In one server everything is working perfect, in the other I've notice that in Mail-err Log I can still read this error message:
Code:
May 18 08:29:46 srv3 amavis[15714]: (15714-06) (!!)ClamAV-clamd av-scanner FAILED: run_av error: Too many retries to talk to /var/run/clamav/clamd.ctl (Can't connect to UNIX socket /var/run/clamav/clamd.ctl: No such file or directory) at (eval 100) line 309.
So I tried to restart the clamav-daemon and I've got this error:
Code:
srv3:/var/run/clamav# /etc/init.d/clamav-daemon restart
Stopping ClamAV daemon: clamd.
Starting ClamAV daemon: clamd LibClamAV Warning: ***********************************************************
LibClamAV Warning: ***  This version of the ClamAV engine is outdated.     ***
LibClamAV Warning: *** DON'T PANIC! Read http://www.clamav.net/support/faq ***
LibClamAV Warning: ***********************************************************
LibClamAV Error: cli_hex2str(): Malformed hexstring: This ClamAV version has reached End of Life! Please upgrade to version 0.95 or later. For more information see  www.clamav.net/eol-clamav-094 and www.clamav.net/download (length: 169)
LibClamAV Error: Problem parsing database at line 741
LibClamAV Error: Can't load daily.ndb: Malformed database
LibClamAV Error: cli_tgzload: Can't load daily.ndb
LibClamAV Error: Can't load /var/lib/clamav/daily.cld: Malformed database
ERROR: Malformed database
 failed!
How is possible that two twin servers with the same configurations have such a different behaviour?
It's look like the system doesn't update the clamav-daemon...isn't it?

Thanks
Michele
Reply With Quote
  #55  
Old 18th May 2010, 11:31
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,769
Thanks: 840
Thanked 5,609 Times in 4,420 Posts
Default

Please see here for the detailed steps to update Clamav on your Server:

http://www.faqforge.com/linux/how-to...ian-5-0-lenny/
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #56  
Old 18th May 2010, 11:45
voltron81 voltron81 is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 292
Thanks: 1
Thanked 4 Times in 3 Posts
 
Default

Hi Till,
thanks for your answer.

It was my bad... the new repository in one server was commented out...

Thanks a lot
Michele
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sql ledger using forum.. yurtboy1 General 19 25th December 2010 22:08
Amavis end of life problem @ debian 5 voltron81 Installation/Configuration 4 16th April 2010 17:10
ISPConfig 2.x End Of Life? rezilient General 2 27th January 2009 16:38
Clamav 0.94 is out frankihk Feature Requests 6 1st October 2008 15:34
UebiMiau login puntjuh Installation/Configuration 13 14th March 2006 19:24


All times are GMT +2. The time now is 08:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.