Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 13th May 2010, 19:22
t-sniper t-sniper is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Email issues with The Perfect Server - Fedora 12 x86_64 [ISPConfig 3]

Hi, I'm new to the world of Linux. I'm trying to build a mail server and found this great website with various tutorials. I followed all the steps in the Perfect Server tutorial and have ISPConfig3 installed and running (after several trials). I can login to my email account through SquirrelMail and successfully send emails but not receiving any, even sending email to myself. I tried the email dossier and it saids connection timed out on smtp session. I guess I haven't set it up properly...

I'm running this mail server behind a router. I have www.mydomain.com pointed to the static IP at my router, then port 25, 110 forward to my server (192.168.0.100). I tried play around with ISPConfig3 but have no idea what to do. Do I need to include the static IP somewhere in the server in order to receive email properly? Any help is greatly appreciated!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 14th May 2010, 05:45
t-sniper t-sniper is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Now, I can receive emails from myself and between accounts within the mail server but still can't receive emails from the outside. Any suggestions?
Reply With Quote
  #3  
Old 14th May 2010, 09:55
topdog topdog is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: South Africa
Posts: 1,352
Thanks: 0
Thanked 153 Times in 150 Posts
Default

Have you added MX records for your domains ?
__________________
----
http://www.topdog.za.net - Got Linux problems ? - I can help.
http://www.baruwa.org - Try it.
Reply With Quote
  #4  
Old 19th May 2010, 06:48
t-sniper t-sniper is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by topdog View Post
Have you added MX records for your domains ?
already did, any clue?
Reply With Quote
  #5  
Old 19th May 2010, 13:44
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,745 Times in 2,578 Posts
 
Default

Any errors in your mail log? Also make sure that your ISP doesn't block port 25.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with mail server and subdomains MyKE General 7 26th February 2010 11:18
Webmail problems with only one domain? compner Installation/Configuration 14 16th February 2010 17:59
Howtoforge the perfect Server(links) rini90 Installation/Configuration 0 14th December 2008 11:58
What can be wrong martin_rudowicz Installation/Configuration 9 11th May 2008 20:42
Problem with keeping Apache alive bobeq Server Operation 3 29th November 2007 17:11


All times are GMT +2. The time now is 19:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.