Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 7th May 2010, 12:14
praka123 praka123 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Kerala,India
Posts: 14
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Post Installing Lucid iso from another partition by booting from grub2

Hello ,

I am having 9.10 Karmic with grub2 on /dev/sdb5 partition.I want to use this partition for Debian later on.

I've partitioned /dev/sdb6 to ext4 and Plans to install Lucid on this Partition.I have downloaded Ubuntu LUCID amd64 iso on to /dev/sdb7 from where I hope to trigger installation using grub2.
But ,grub2 fails to find the image/partition.
here is the grub2 menu I've put on:
Code:
menuentry "Lucid ISO on /dev/sdb7" {
insmod ext2
set root=(hd0,6)
loopback loop /lucid/ubuntu-10.04-desktop-amd64.iso
linux (loop)/casper/vmlinuz boot=casper iso-scan/filename=/lucid/ubuntu-10.04-desktop-amd64.iso noeject noprompt 
initrd (loop)/casper/initrd.lz
}
^As (hd0,6) it boots /dev/sdb which is the First Harddisk 160GB one.But ,if I do a fdisk - l "/dev/sdb" is the First Hdd ,While /dev/sda (80GB) is the 2nd One!
Is this related to the problem of not finding /dev/sdb ? I tried (hd1,6) but it shows the 80GB partition

Please Help:
  • /dev/sdb5 -Current distro Ubuntu Karmic with Grub2
  • /dev/sdb6 -where I intent to install Lucid
  • /dev/sdb7- where Ubuntu Lucid ISO is stored
With Lucid iso on / directory of /dev/sdb5(on karmic) ,I successfully booted into livecd environment and even tried Ubiquity to install.but ,it asks to unmount /dev/sdb5(which is the distro) which is an issue preventing installation.even if I formatted /deb/sdb7 and swap using gparted ,the installation fails because of asking to umount /dev/sdb5(/isomount) by installer.
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Tags
boot iso, grub2

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mail Server Setup With Exim, MySQL, Cyrus-Imapd, Horde Webmail On Centos 5.1 - works? gsp HOWTO-Related Questions 124 21st April 2010 20:53
Can all the installation and configuration be automated (Kickstart) gabby Installation/Configuration 0 30th January 2010 19:47
Installing Linux on Multi partition snm_cal Installation/Configuration 2 22nd January 2008 11:20
Problems with installation on openSUSE 10.2 douglaslopezt Installation/Configuration 3 24th August 2007 22:04


All times are GMT +2. The time now is 23:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.